Yoursminc is een naam die je niet zo vaak tegenkomt in vergelijking met programma`s zoals E boekhouden of Rompslomp. Toch heeft dit boekhoudprogramma onze aandacht getrokken en daarom hebben wij dit programma ook nader bekeken. Op deze pagina kan je onze conclusies lezen. Maar om direct met een groot pluspunt te beginnen, je kunt dit programma maar liefst 3 maanden gratis uitproberen.

Een relatief nieuw boekhoudprogramma

Yoursminc is in 2013 gelanceerd. De ontwikkelaars van deze boekhoudsoftware hebben een uitgebreide IT als wel financiële achtergrond. Door deze kennis te bundelen hebben zij deze online boekhoudsoftware ontwikkeld.

Inmiddels zijn er enkele duizenden gebruikers die gebruik maken van het boekhoudprogramma Yoursminc.

Wat biedt Yoursminc online boekhouden

De online boekhoudsoftware is te gebruiken voor zowel het daadwerkelijke boekhouden als om mee te factureren. Het biedt alle functionaliteiten die je mag verwachten van een boekprogramma in deze prijsklasse. Het is zelfs iets uitgebreider dan het gemiddelde boekhoudprogramma in deze categorie. Zo kan je volgende functionaliteiten allemaal terugvinden in het boekhoudprogramma Yoursminc:

  • Facturen maken en eenvoudig versturen. Ook kun je periodieke facturen voor bijvoorbeeld abonnementen eenvoudig opstellen en periodiek laten versturen.
  • Een degelijke rapportage waarmee je eenvoudig de btw- aangifte kan opstellen en deze snel kan versturen.
  • Offertes maken en eenvoudig versturen.
  • Een scan en herken optie voor het scannen waarmee je snel een factuur in de boekhouding kunt verwerken.
  • Inlezen en verwerken van bankmutaties van alle grote Nederlandse banken.
  • Verschillende mogelijkheden tot het koppelen van een webshop.
  • Het inrichten van een automatische incasso.

Zoals het tegenwoordig de standaard is, kan je ook dit boekhoudprogramma eerst gratis uitproberen alvorens een definitieve keuze te maken. Met een gratis proeflicentie krijg je toegang tot bijna alle functionaliteiten van dit online boekhoudprogramma. De enige uitzondering is de scan en herken functie, deze kan je niet gratis uitproberen. Zaken zoals rapportages, bankafschriften verwerken, facturen boeken, facturen opstellen kan je wel allemaal uitgebreid testen.

De prijs van Yoursminc online boekhouden

Er wordt gewerkt met verschillende tarieven afhankelijk van de grote van de onderneming. De instapprijs is 9,95€ per maand en het duurste pakket is 19,95€. De prijzen verhouden zich met hetgeen bijvoorbeeld e boekhouden kost. Ook zij werken met verschillende prijzen afhankelijk van het gebruik van de boekhoudsoftware.

De functionaliteiten die je krijgt bij de verschillende pakketten zijn gelijk. Het verschil zit in het aantal gebruikers dat je kan aanmaken.

Small Medium Large
Aantal gebruikers 2 4 6
Prijs per maand 9,95€ 14,95€ 19.95€
Prijs per kwartaal (vooruitbetaling) 26,95€ 39,95€ 54,95€
Prijs per jaar (vooruitbetaling) 99,95€ 149,95€ 199,95€

Gebruikersbeoordeling van de boekhoudsoftware

Er wordt gebruik gemaakt van het recensie programma klanten vertellen. Er zijn nog niet zo heel erg veel recensies, slechts 23, maar de beoordeling is uitermate goed. Het gemiddelde is een 8,8. 

Persoonlijk vind ik dat je hierbij altijd in je achterhoofd dient te houden dat mensen sneller geneigd zijn een beoordeling achter te laten indien zijn ontevreden zijn. Met dit in het achterhoofd houdende is dit een meer dan prima beoordeling.

Er springen niet echt negatieve punten uit. Wat mensen over het algemeen als erg positief ervaren is als volgt:

Een eenvoudig programma met veel mogelijkheden.

Een goede service en vragen via de chat worden snel beantwoord.

Een super service van de medewerkers van yoursminc die je vriendelijk en deskundig te woord staan.

De nadelen van Yoursminc boekhouden

In het verleden waren er een aantal negatieve ervaringen en beoordeling terug te vinden. Met name op het gebied van service en de gebruiksvriendelijkheid van het programma,. Gezien de recentere recensies lijken zij deze problemen goed te hebben opgelost.

Persoonlijk vind ik het echter niet prettig dat je apart dient te betalen voor het scannen en herkennen. Hiervoor wordt er 0,19€ per factuur in rekening gebracht. Er zou eigenlijk standaard een aantal facturen bij de prijs dienen te zijn inbegrepen. Eventueel afhankelijk van het pakket dat je hebt uitgekozen.

Wie maken er zoal gebruik van dit boekhoudprogramma

Het boekhoudprogramma is gericht op het MKB en ZZP`ers. Doordat er standaard minimaal 1 extra gebruiker zonder extra kosten kan worden aangemaakt, kan er eenvoudig toegang worden gegeven aan bijvoorbeeld de boekhouder. Heb je meer dan 2 gebruikers nodig dan kun je kiezen voor 1 van de uitgebreidere pakketten. De extra kosten die hiervoor in rekening worden gebracht zijn mijn inziens redelijk marginaal. 

Onze conclusie over Yoursminc boekhouden

Wij vinden het zelf een prettig programma om mee te werken. Het dashboard geeft direct een duidelijk overzicht, waarop alle handige functies zijn terug te vinden. Dit vinden wij erg prettig om mee te werken..

Het is tegenwoordig zo dat de functionaliteiten van de verschillende boekhoudprogramma`s redelijk vergelijkbaar zijn. Hierdoor speelt persoonlijke voorkeur een sterke rol. Het blijft dus altijd aan te raden om verschillende boekhoudprogramma`s te vergelijken alvorens een definitieve keuze te maken.

Eén ding weten wij echter zeker. Met Yoursminc kan je als ZZP`er en MKB`er snel en eenvoudig de financiële administratie bijwerken. En bovendien kan je het programma geheel gratis en vrijblijvend uitproberen.

Een laatste tip - mis deze niet

Uiteraard dien je dit boekhoudprogramma net zoals andere programma`s zoals Acumulus of Visma eAccounting eerst zelf goed te testen voordat je tot aanschaf van een licentie overgaat..

Hiervoor bestaat er de mogelijkheid van een gratis proefperiode. Besluit je dit programma voor jouw boekhouding te gaan gebruiken, dan kan je behoorlijk wat besparen indien je per kwartaal of jaar vooruit betaald. Bij een kwartaal per kwartaal is dit ongeveer 9% en betaal je een jaar vooruit dan bespaar je 16%. De exacte kortingen variëren een klein beetje  tussen de verschillende pakketten die er worden aangeboden.

Databeveiliging van de financiële gegevens

Hier ontkom je tegenwoordig niet meer aan. Databeveiliging is een van de belangrijkste aandachtspunten van online boekhoudsoftware. Zoals het hoort werkte Yoursminc met een beveiligde verbinding en wordt er gebruik gemaakt van SSL certificaat. Door gebruik te maken van een beveiligde verbinding en versleuteld wachtwoord zijn jouw gegevens veilig.

Wel is het zo, maar dat geldt voor elk boekhoudprogramma, is dat je zelf te zorgen voor een beveiligde internetverbinding. Hier wordt nogal eens te makkelijk over gedacht.

Persoonlijk raad ik altijd aan en zeker wanneer je buitenshuis de online boekhoudsoftware gebruikt om gebruik te maken van een beveiligde VPN verbinding. Een goede en snelle VPN verbinding heb je al voor een paar euro per maand. En dat kan je helpen veel problemen te voorkomen in de toekomst.

En doe niet net zoals veel ondernemer, wachten tot het te laat is.