Op deze pagina besteden we aandacht aan Visma eAccounting. Het online boekhoudpakket van Visma. Is dit een goede keuze om te gebruiken voor jouw boekhouding.

Wie of wat is Visma?

Visma is een groot softwarebedrijf met naast het boekhoudprogramma verschillende andere producten. Het is een onderneming die wereldwijd actief is met meer dan 1,000,000 klanten en bijna 10,000 medewerkers.  Zo bieden zij ook toepassingen aan voor:

 • Salarisadministratie
 • Logistieke toepassingen
 • Project accounting
 • CRM systeem

Het brede aanbod van Visma is een groot voordeel. Ben je net als ondernemer van start gegaan, dan heb je waarschijnlijk niet direct andere producten nodig. Gaat jouw onderneming echter groeien, wat natuurlijk het doel is, dan kan je later eenvoudig andere producten aanschaffen. Deze zullen dan naadloos communiceren met jouw boekhoudsoftware. 

Wat kan je verwachten van Visma eAccounting?

Een degelijk en uitgebreid boekhoudprogramma, waarmee je als ondernemer eenvoudig jouw boekhouding kan bijhouden. 

De functies die je mag verwachten van een goed online boekhoudprogramma zijn allemaal beschikbaar. Denk hierbij aan:

 • Een boekhoud app voor de mobiele telefoon om mee te scannen en de boekhouding in te zien.
 • Automatische bankkoppeling om de mutaties te importeren. 
 • Eenvoudig de btw-aangifte versturen.
 • Debiteuren beheer en automatisch aanmanen.

Online boekhouden

Zoals de naam al wel zal doen vermoeden gaat het hier om online boekhouden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een cloud oplossing. Je hoeft dus geen software lokaal op jouw laptop te installeren.

Het grote voordeel dat je niet langer updates hoeft te installeren. Dit zie ik persoonlijk als een van de grootste voordelen van online boekhouden. Dit gaat dus ook op voor Visma eAccounting.

Wat zijn de ervaringen van anderen met Visma eAccounting?

Zoals er over bijna alles reviews terug te vinden zijn, is dit ook het geval bij Visma eAccounting. Op het toonaangevende trustpilot is de beoordeling van dit online boekhoudprogramma maar liefst een 8.8 van de maximale score van 10. In totaal zijn er 342 reviews achtergelaten. Dit aantal is voldoende om de beoordeling serieus te nemen. En dan is een 8.8 meer dan goed te noemen.

Wat je vaak in de reviews terug ziet komen zijn de volgende zaken:

 • Eenvoudig in gebruik.
 • Goede ondersteuning bij vragen of problemen
 • Zelfs zonder boekhoudkundige kennis ben je in staat om jouw boekhouding bij te houden.

De prijs van dit boekhoudprogramma

Er zijn verschillende licenties, die oplopen in de mogelijkheden en functionaliteiten die je tot je beschikking krijgt. Dit zijn achtereenvolgens:

 • Factureren. De naam zegt het al. Hiermee kan je onbeperkt facturen maken en versturen. Ook kan je bonnetjes scannen en uploaden. Boekhouden kan je hiermee nog niet. De prijs is 9€ per maand. Op zich een prima prijs voor hetgeen je krijgt, maar je hebt als ondernemer meer zaken nodig dan alleen een facturatieprogramma.
 • Boekhouden & factureren standaard. Naast de mogelijkheid om jouw facturen te maken en versturen kan je hiermee ook de volledige boekhouding bijhouden. Dit  is mijn inziens de beste optie voor de zzp'er en eenmanszaak. Een licentie voor dit pakket kost 15€ per maand.
 • Professional. Hiermee krijg je nog meer inzicht in de financiële situatie van jouw onderneming. Je kan budgetten opstellen, automatisch kosten verdelen over verschillende periodes en diepgaande analyses uitvoeren. Ga je voor de optie professional, dan is de prijs 25€ per maand.

Daarnaast zijn er nog een aantal uitbreidingen mogelijk om de boekhouding nog eenvoudiger te maken. Zo is er de urenregistratie maar ook een verbinding met jouw webshop mogelijk.

Onze mening over de online boekhoudsoftware van Visma

Met de aanschaf van Visma eAccounting heb je de beschikking over een prima boekhoudpakket. 

Pluspunten

 • Uitstekende service bij vragen of problemen.
 • Goed voorbereid op de toekomst. In de toekomst kan je eenvoudig andere softwaretoepassingen integreren zoals bijvoorbeeld een salarisadministratie.
 • Uitstekende rapportage opties. Met het gebruik van Visma financial overview kan je eenvoudig de meest geavanceerde  rapportages opzetten. En bovendien makkelijk met iemand anders delen. 
 • Het gebruik van verschillende valuta is mogelijk binnen Visma eAccounting.

Minpunten

Voor uitbreidingen zoals de urenadministratie dien je extra te betalen. Dit is bij andere online boekhoudprogramma`s meestal bij de prijs inbegrepen

Onze algemene conclusies is dat Visma eAccounting een goede keuze is voor een onderneming met groei doelstellingen. Het is eenvoudig boekhoudprogramma wat eenvoudig met jouw onderneming kanmeegroeien. 

Gratis proefperiode

Om het programma uit te proberen biedt Visma de mogelijkheid dit boekhoudpakket 30 dagen gratis en vrijblijvend uit te proberen. Hiervoor hoef je alleen jouw bedrijfsgegevens in te vullen en je kan direct aan de slag. Betaalgegevens hoef je niet in te voeren. Er is dus geen risico dat je vergeet op te zeggen en je er direct aan vast zit. 

Visma financial overview

Dit is een uitgebreide rapportage functie. Bij de professional licentie is dit standaard inbegrepen. Kies je de optie boekhouden & factureren standaard, dan kan je hiervoor apart een licentie aanschaffen. Deze kost 6€ per maand. Dit is echter geen bedrag per gebruiker maar een totaal bedrag. Binnen jouw onderneming kan je voor dit bedrag ongelimiteerd gebruikers aanmaken. 

Is dit het beste boekhoudprogramma?

Deze vraag kunnen wij niet voor jouw beantwoorden. Wel kunnen we zeggen dat het gewoon een prima boekhoudprogramma is wat voldoet aan alle eisen. Wij zijn van mening dat het beste boekhoudprogramma ook voor een groot gedeelte een persoonlijke keuze is. Jij moet er tenslotte mee werken, dus jij moet het als gebruiksvriendelijk ervaren. Daarnaast is ook specifieke functionaliteit zoals bijvoorbeeld een ledenadministratie voor de ene ondernemer wel belangrijk en voor een ander niet.

Het is wel veilig om te stellen dat op basis van reviews van trustpilot Visma eAccounting over het algemeen als zeer gebruiksvriendelijk wordt ervaren.  Ga je online boekhoudprogramma`s vergelijken, dan zou ik Visma eAccounting zeker meenemen in de vergelijking.