Urenregistratie app _ Eenvoudig de gewerkte uren bijhouden

Het registreren van gewerkte uren is als ondernemer zijnde belangrijk vanuit verschillende oogpunten. Indien je jouw klant factureert op basis van gewerkte uren is het uiteraard essentieel om de gewerkte uren accuraat bij te houden. Maar ook indien dit niet het geval is, dan is het registreren van uren, om zodoende in aanmerking te komen voor de ondernemersaftrek, van groot belang. Een urenregistratie app is dus voor elke ondernemer van belang.

Houd regelmatig de gewerkte uren bij

Een probleem wat je in de praktijk nogal eens voorbij ziet komen is dat ondernemers of zzp'ers niet geregeld de gewerkte uren bijwerken. Het is iets wat naar de toekomst wordt geschoven, omdat ze er even geen zin in hebben. Of er gewoonweg de tijd niet voor hebben om dit te doen.

Dan wordt er vaak gedacht, dat herinner ik mij later ook nog wel. Echter, op het moment dat je uren dan daadwerkelijk gaat bijwerken is dit vaak niet het geval. Je kan je dan niet meer herinneren wat je op specifieke tijdstippen hebt uitgevoerd. En daarnaast ook niet hoeveel tijd je precies voor jouw bedrijf of een specifiek project precies hebt gewerkt.

Dan loop je het risico dat je in plaats van de exact gewerkte uren gaat invoeren je aannames gaat maken en eigenlijk gaat gokken of schatten wat je nu precies gedaan hebt. En dat brengt een groot risico met zich mee.

Het belang van een accurate urenadministratie

Ben je een ondernemer die zijn uren factureert aan zijn klant, dan is het overduidelijk dat deze uren zeer nauwkeurig dienen te worden bijgehouden. Er is gewoonweg geen ruimte om deze te gaan schatten. 

Maar ook voor de belastingaangifte kan het erg vervelend zijn wanneer je niet nauwkeurig bent. Want heb je uren opgenomen in jouw urenregistratie, die achteraf gezien niet blijken te kloppen, dan kan dat grote problemen opleveren. 

Je kan dan de zelfstandigen en ondernemersaftrek mislopen. In  het ergste geval kunnen er zelfs nog boetes worden opgelegd ook. Met het gebruik van een app kun je dergelijk problemen eenvoudig voorkomen.

Een softwarepakket voor de gehele bedrijfsvoering

Persoonlijk ben ik een groot voorstander van het zoveel mogelijk gebruiken van een en dezelfde software. Tegenwoordig is het ook niet langer noodzakelijk om voor verschillende zaken verschillende software aan te schaffen. Ook niet voor urenregistratie software. 

Bijna alle online boekhoudprogramma`s bieden een app waarmee je ook de urenregistratie kan bijhouden. In dat geval is het niet langer noodzakelijk hiervoor nog een apart programma voor aan te schaffen. Daarnaast kan je bij het gebruik van online boekhouden vervolgens ook eenvoudig facturen opstellen en deze direct per e mail naar jouw klanten versturen.

Online boekhouden inclusief urenregistratie

Zo krijg je bij e boekhouden de beschikking over een gratis urenregistratie app. Hiermee kan je de gegevens direct in de boekhouding verwerken. Dit is alleen noodzakelijk indien je jouw klanten een factuur op basis van gewerkte uren dient te versturen. 

Is het strikt voor de aftrekposten voor de inkomstenbelasting dat je de gewerkte uren wilt bijhouden? Dan hoef je deze niet in de boekhouding te verwerken. Echter heb je in dat geval wel een gestructureerd overzicht ter beschikking. Je kan dan eenvoudig het aantal uren dat je aan jouw onderneming hebt besteed overleggen.

Het aantal uren dat je onderneemt kan je vrij breed bekijken. Ook de uren die je besteed aan het boekhouden of bijvoorbeeld dat je online bepaalde zaken gaat uitzoeken zijn gewoon uren die je mee kan tellen voor de ondernemersaftrek. Zorg dat je in ieder geval geen uren mist. Zeker niet als dit betekent dat je niet in aanmerking komt voor de belastingaftrek.

Eenvoudig en snel uren registreren

Een urenregistratie app maakt het eenvoudig om direct de gewerkte uren bij te houden. Je hoeft in dat geval niet eerst jouw laptop of computer aan te zetten, om zo een urenregistratie in excel bij te werken. Je kan deze direct in de app bijwerken. Dat is een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een urenregistratie app.

En ervaring leer dat hoe eenvoudiger het is, des te sneller en nauwkeuriger je dit gaat doen.

Ben je op zoek naar een online boekhoudprogramma, dan is de aanwezigheid van een urenregistratie app een must. Zoals al gezegd vind je deze doorgaans bij de meeste gebruikte boekhoudsoftware ook wel terug. Boekhoudprogramma`s zoals Acumulus, Rompslomp en Myfinance bieden allemaal deze optie.

Een online boekhoudprogramma inclusief een mobiele app waarmee je uren, uitgaven en ritten kan registreren kan je doorgaans 14 dagen gratis testen. Dan kan je gebruik maken van alle functionaliteiten, inclusief de urenregistratie. Zo kan je eenvoudig beoordelen of de boekhoudsoftware aan jouw wensen voldoet. Maak hier dan ook gewoon gebruik van.

Edwin is zeer ervaren op het gebied van boekhouden. Als CFO voor verschillende internationale bedrijven is hij een expert op het gebied van boekhouden, boekhoudprogramma`s en belastingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *