De boekhoudsoftware van Snelstart biedt verschillende mogelijkheden. Van het alleen versturen van facturen, tot een pakket met geavanceerd voorraadbeheer. Op die manier is er voor elke ondernemer een geschikt boekhoudpakket beschikbaar. Ga je boekhoudprogramma`s vergelijken, dan mag Snelstart boekhouding niet ontbreken in deze vergelijking.

De verschillende keuzen en mogelijkheden

Waar andere boekhoudprogramma`s vaak één versie van de software aanbieden, biedt snelstart verschillende mogelijkheden. Naarmate je meer functionaliteiten nodig hebt, zal hetgeen je maandelijks dient te betalen, toenemen. 

InStap

Met InStap kan je alleen facturen aanmaken en versturen. Dit is eigenlijk alleen nuttig indien je een boekhouder hebt ingehuurd, die met zijn eigen boekhoudsoftware werkt. Op deze manier worden alle facturen in een digitaal archief geplaatst. De boekhouder hoeft alleen deze facturen dan nog in te boeken. Dit zal het voor de boekhouder makkelijk maken. 

inKaart

Bij inKaart krijg je naast de facturatiemodule ook toegang tot volledige boekhoudsoftware. Op die manier worden de facturen die je verstuurt via inStap direct in de boekhouding verwerkt. Daarnaast wordt ook de btw-aangifte een fluitje van een cent.

Het prijsverschil van 5€ per maand, tussen de twee modules, maakt in mijn opinie de keuze eenvoudig. Met inKaart heb je als ZZp`er of MKB`er in principe alles wat je nodig hebt op het gebied van boekhouden.

Online samenwerken is eenvoudig met inKaart. Je kan namelijk eenvoudig de taken verdelen met de online boekhouder. Op die manier zorg je ervoor dat jouw online administratie corrects en up-to-date is. Zo kan je bijvoorbeeld aangeven dat jezelf de inkoopfacturen en bonnetjes inboekt en de boekhouder de btw-aangifte verzorgt.

inBalans

Bij inBalans krijg je nog een aantal handige functionaliteiten tot je beschikking. Wat eventueel een belangrijke functionaliteit kan zijn, is het versturen van abonnementsfacturen. Daarnaast zijn er uitgebreidere rapportages beschikbaar en kan je bijvoorbeeld ook prijsafspraken per klant vastleggen.

inZicht

Met inZicht kan je werken met kostenplaatsen, om op die manier meer inzicht te krijgen in de prestaties en kosten van verschillende bedrijfsonderdelen. Daarnaast zijn er ook meer mogelijkheden op het gebied van orderbeheer.

Voor een ZZP`er biedt inZicht eigenlijk niet zoveel toegevoegde waarde. Dit product is meer geschikt voor het MKB.

inControle

inControle biedt zeer veel functionaliteiten. Eigenlijk krijg je hiermee de beschikking over functionaliteiten die meer richting ERP gaan. Zo kun je automatisch inkooporders genereren, is het voorraadbeheer erg uitgebreid en kan je ook werken met backorders.

inControle is in mijn opinie zeer geschikte software voor bijvoorbeeld een webshop. Omdat het opzetten van inControle om meer expertise vraagt, ontvang je hierbij hulp van Snelstart. Een expert zal je ondersteunen bij het op de juiste manier inrichten van de software.

Snelstart accountant

Speciaal voor de accountant is er snelstart accountant. Dit stelt boekhouders en accountants in staat om overzichtelijk en snel de boekhoudingen van verschillende klanten bij te houden. Hierbij wordt er voor elke extra online administratie een bedrag van 2,50€ in rekening gebracht.

Prijzen

Onderstaand een overzicht van de huidige prijzen per pakket. 

inStap inKaart inBalans inZicht inControle
10€ 15€ 27,50€ 37,50€ 50€

Facturen maken

Ideal betaallink

Digitaal archief

Eenvoudige btw aangifte

Webshop koppelingen

Koppeling met banken

Prijsafspraken per klant

Uitgebreide rapportages

Abonnementen factureren

Kostenplaatsen gebruiken

Uitgebreid orderbeheer

Verzamelfacturen maken

Automatische inkooporders

Ideaal voor dropshipping

Uitgebreid voorraadbeheer

Uiteraard ontvang je bij een duurder pakket ook alle functionaliteiten van de goedkopere boekhoudpakketten.

Nu 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen

Beoordelingen van gebruikers

De beoordelingen en ervaringen van gebruikers zijn terug te vinden op appwiki. De gemiddelde score komt uit op een 9 van de maximale score van 10. Daarnaast raadt bijna 85% van de gebruikers de software aan.

Uiteraard is er ook een helpdesk beschikbaar waar je terecht kunt met jouw vragen. Dit kan eenvoudig per e mail en doorgaans wordt er erg snel gereageerd. 

Hoe de boekhoudsoftware te gebruiken?

Je hebt de keuze om te boekhouden via Snelstart web, de Snelstart online boekhoud versie. Indien je de inControle versie gaat gebruiken, dan dien je lokaal de software, Snelstart 12, te installeren. Let er goed op dat jouw laptop of pc in dat geval voldoet aan de vereisten.

Daarnaast is er ook de snelstart app, waarmee je foto`s kunt maken van facturen of bonnetjes en deze direct met jouw smartphone of tablet in het digitale archief kunt plaatsen.

Voor het inloggen heb je altijd een internetverbinding nodig. De internetverbinding zorgt er echter ook voor dat de software altijd up to date is. 

Het financieel dashboard geeft je direct inzicht in de belangrijkste cijfers van jouw onderneming. Het aantal rapportages dat beschikbaar is, hangt af van welke versie van de boekhoudsoftware die je hebt gekozen.

Overstappen van een andere boekhoudprogramma

Overstappen van een ander boekhoudprogramma naar Snelstart zorgt ervoor dat je de bestaande administratie dient over te zetten. Het hangt van verschillende factoren af, hoeveel werk dit is.

Verstandig is om de ook bestaande boekingen over te nemen. Je zou er eventueel voor kunnen kiezen, om over te stappen aan het einde van het boekjaar en dan geen historische gegevens over te zetten. Dit heeft wel als nadeel dat je dan niet iets even snel kunt terugzoeken. Persoonlijk heeft dit zeker niet mijn voorkeur.