Rompslomp boekhouding en facturen review

Wie heeft er geen hekel aan rompslomp. De naam die gekozen is voor dit online boekhoudpakket probeert juist de rompslomp te beperken. Een aparte naam, maar wel goed verzonnen. Ik moet zeggen dat de marketeers hun werk goed gedaan hebben.

Dit is echt een naam die je één keer hoort en daarna nooit meer vergeet. Online boekhouden wordt heel gemakkelijk gemaakt met rompslomp.

De verschillende opties van de boekhoudsoftware van Rompslomp

Er worden drie verschillende mogelijkheden aangeboden.

 • Gratis: Hiermee kan je facturen en offertes maken. Wat ik hier een pluspunt vind, is dat je dit onbeperkt kunt doen. De gratis versie zou je eigenlijk rompslomp factuur kunnen noemen.
 • Plus: Naast de opties die je krijgt bij de gratis versie, kan je ook facturen inboeken, urenregistratie bijhouden en het contractbeheer regelen.
 • Pro: Bij de pro versie krijg je rapportages zoals de winst en verliesrekening, balans, BTW rapportage en kan je ook bankmutaties automatisch importeren. Dit is een volledig online boekhoudprogramma.

In mijn opinie is het natuurlijk goed dat er een rompslomp gratis versie is. Wil je echter echt gaan boekhouden dan is de pro versie noodzakelijk. Eigenlijk zou je dit rompslomp boekhouding kunnen noemen. Je kunt dan onbeperkt aan de slag.

Normaal gesproken schrik ik altijd een beetje van de naam pro, omdat er dan direct een gigantisch prijskaartje aan wordt gehangen. Dit is bij Rompslomp echter totaal niet het geval.

De pro versie kost slechts 15 euro  per maand. Voor hetgeen je krijgt voor deze prijs is dit meer dan redelijk te noemen en zit deze prijs ook aan de onderkant van de markt.

Omdat rompslomp boekhouding ofwel de pro versie hetgeen is wat je nodig hebt, beperken wij ons tot dit pakket.

Wat kan je allemaal met Rompslomp pro?

Rompslomp biedt vele mogelijkheden. Hierbij een overzicht van wat in mijn opinie de belangrijkste functionaliteiten, die erg handig zijn:

 • Urenregistratie voor de gewerkte uren.
 • Offertes en onbeperkt facturen maken. Een rompslomp factuur is een fluitje van een cent.
 • Facturen laten betalen via Ideal
 • Rittenregistratie
 • Online archief
 • Productbeheer
 • Bankmutaties importeren.

Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld een eigen logo op de rompslomp factuur, maar dat zijn meer de standaard zaken die je gewoon mag verwachten. 

Wat zijn de ervaringen met Rompslomp boekhouding?

Ik beperk me hier tot de pro versie. Aangezien het over boekhoudprogramma`s gaat, heb je simpelweg de pro versie nodig. Een aantal reacties die ik ben tegengekomen zijn als volgt:

“Geweldig programma met een goede prijs/kwaliteitsverhouding”

“Boekhouden was niet eerder zo overzichtelijk en bovendien zeer eenvoudig”

“Rompslomp is een heel fijn administratieprogramma met alle functionaliteiten die je als zzp`er nodig hebt”

Op de website van Rompslomp zelf hebben zij een beoordeling van 4,6 uit 5.  Wat ik zelf één van de meest waardevolle review vindt is:

“Heerlijk simpel programma, zodat ik als zelfstandige mij kan richten op mijn klant”.

Dat teruglezende is de 15€ per maand heel erg snel terugverdient. Als je de tijd die je bespaart met dit boekhoudpakket kan gebruiken voor het ondernemen, dan is dit bedrag heel erg snel terugverdient. Vergelijk dat eens met het uurtarief van een boekhouder.

Beoordeling-categorieën

 • Algemeen
 • Betrouwbaarheid
 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Prijs/kwaliteit
 • Support

Ik heb echt behoorlijk gezocht, maar kan geen negatieve recensies terugvinden. Dat geeft toch wel een erg goed gevoel over dit programma.

Rompslomp maakt boekhouden en factureren makkelijker

Voor wie is Rompslomp geschikt?

Dit uitgebreide boekhoudpakket is mijn inziens geschikt van zzp-ers, eenmanszaak tot en met het MKB. Voor deze doelgroep is dit boekhoudprogramma speciaal ontworpen voor ondernemers om het boekhouden zo makkelijk mogelijk te maken.  De kleine ondernemer kan zeer zeker uit de voeten met dit programma.

Wel kan ik me voorstellen dat indien je bijvoorbeeld een complex productieproces hebt, dat je dan een ander pakket zou kiezen waar je dit kan integreren

Zijn er ook negatieve punten betreffende Rompslomp?

Het enige wat ik mis zijn verbindingsmogelijkheden met andere software. Denk hierbij bijvoorbeeld het automatisch importeren van data van de webshop of een extern CRM pakket.

Mijn conclusie

Rompslomp is een meer dan prima boekhoudpakket wat goed voldoet voor de ZZP`er, eenmanszaak en MKB`er. De prijs kwaliteit verhouding is hierbij dik in orde.

De pluspunten

 • Uitgebreide functionaliteit,
 • Eenvoudig in gebruik
 • Geen beperkingen betreffende het aantal facturen.
 • Onbeperkt online support

De minpunten

 • Het ontbreken van verbindingsmogelijkheden met ander softwarepakketten.
 • Je kunt niet direct vanuit het pakket de BTW aangifte versturen naar de belastingdienst. Er is echter wel een BTW overzicht voorhanden waarmee je deze snel kunt invullen.  Direct vanuit rompslomp versturen kan dus helaas niet

Zou ik dit pakket aanraden? Zeker, met dit pakket heb je goede boekhoudsoftware in handen die voldoende functionaliteit biedt en handig in gebruik is. Bijvoorbeeld een rompslomp factuur is makkelijk en snel gemaakt. Rompslomp boekhouding, ofwel de pro versie is zeer uitgebreid. En bovendien hetgeen mij zeer aanspreekt is dat het de intentie is om je het zo makkelijk mogelijk te maken.

Gebruik je op dit moment bijvoorbeeld een excel sheet voor jouw boekhouding, dan wordt het met Rompslomp toch een stuk eenvoudiger,  En bovendien de tijd je hiermee kwijt bent kost je veel meer dan de 15€ per maand die Rompslomp kost. Dit is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan exact online. Wil je nog andere reviews bekijken dan kan je onze recensies van eboekhouden en MyFinance ook teruglezen op deze website.

Gratis proefperiode

Rompslomp werkt ook met een gratis proefperiode van 30 dagen om het programma te testen. In deze 30 dagen krijg je een prima inzicht of het past bij hetgeen jij zoekt. In het onwaarschijnlijke geval dat dit niet zo is, dan zit je nergens aan vast en kan je jouw abonnement simpel stopzetten