Online boekhouden voor verenigingen

Online boekhouden is voor iedereen aan te raden. Online boekhouden voor verenigingen is dan ook zeker een aanbeveling.

Waarom online boekhouden voor verenigingen?

Verenigingen werken vaak met vrijwilligers. Dan is het natuurlijk aan te raden dat deze vrijwilligers niet al te veel tijd hoeven te besteden aan de boekhoudkundige activiteiten. Als dit wel het geval is dan zal het bovendien lastiger worden om vrijwilligers te vinden.

Daarnaast maakt het online boekhouden het ook mogelijk om andere leden van de vereniging toegang te geven tot de boekhouding.

Op deze manier kan iemand anders een oogje in het zeil houden. Daarnaast hoeft ook degene die de boekhouding bijhoudt niet continue aanwezig te zijn om de cijfers te laten zien.

Door te kiezen voor een online boekhoudprogramma maak je het gewoon een stuk gemakkelijker.

Waarom is een goede boekhouding essentieel?

Verenigingen krijgen het steeds lastiger. De ledenaantallen lopen terug en de kosten nemen alleen maar toe.

In dat soort gevallen is een goede boekhouding essentieel. Op die manier kan je problemen in een vroeg stadium signaleren en daarop inspelen.

Daarnaast lees je helaas nog steeds berichten over verenigingen waar geld is verdwenen. En ik hoor je denken, dat gebeurd ons niet. Dat was precies ook wat de verenigingen dachten waar het wel is gebeurd. Door een inzichtelijke boekhouding voorkom je dit soort problemen. .

Een geautomatiseerde Ledenadministratie

Een ledenadministratie is natuurlijk een van de belangrijkste zaken voor een vereniging. Het correct bijhouden van het ledenbestand en bovendien het tijdig incasseren van de contributie is van levensbelang voor een vereniging.

Daarom zou ik mijn opinie het online boekhouden voor vereniging moeten worden geïntegreerd met de ledenadministratie.

Het goede nieuws hier is dat hier goede boekhoudprogramma`s voor beschikbaar zijn. En bovendien zijn deze programma`s ook niet al te duur.

Een programma dat gemakkelijk in gebruik is

Dit is ook aan te raden. Een penningmeester blijft waarschijnlijk niet voor eeuwig verbonden aan de vereniging. Daarom is een programma dat makkelijk in gebruik is sterk aan te bevelen. Op deze manier zijn werkzaamheden eenvoudig over te dragen en loopt de vereniging niet compleet vast wanneer de penningmeester vertrekt. Op die manier kan de nieuwe penningmeester de boekhouding naadloos overnemen.

Wat zijn goede online boekhoudprogramma`s voor jouw vereniging?

In mijn opinie springt voor verenigingen het programma e boekhouden.nl er bovenuit. Dit programma is speciaal voor verenigingen ingericht. Zo biedt her onder meer:

  • Een volledige ledenadministratie.
  • De mogelijkheid tot automatische incasso, met een druk op de knop.
  • Nieuwsbrieven versturen naar leden.
  • Veel extra mogelijkheden om gegevens van alle leden vast te leggen.

Doordat de ledenadministratie op deze manier automatisch kan worden geïntegreerd in boekhouding bespaart dit tijd en geld. Je hebt niet nog een extra programma nodig voor de ledenadministratie.  Dit programma is het enige wat je nodig hebt voor de gehele administratie van jouw vereniging.

Verenigingen zwemmen over het algemeen niet in het geld. Daarom speelt de prijs van een dergelijk pakket natuurlijk ook een grote rol. En dat valt mijn inziens reuze mee voor e boekhouden.nl. Voor 18€ per maand heb je het volledige boekhoudpakket inclusief de ledenadministratie.

Daarnaast kun je net zoveel gebruikers toevoegen als je wilt. Hier worden geen extra kosten voor berekend.

Uitgebreide ondersteuning

Via video trainingen, die bij de prijs zijn inbegrepen, wordt er niet alleen ondersteuning gegeven voor het online boekhoudpakket zelf. Er zijn ook speciale trainingen beschikbaar, gericht op het boekhouden zelf. En bijvoorbeeld ook wat de verplichtingen zijn ten opzichte van de belastingdienst.

Een dergelijke cursus kost normaal gesproken veel geld. Dat geld bespaart u met e boekhouden.nl

Extra korting voor verenigingen

Voor een vereniging of stichting wordt er in de vorm van een sponsoring nog een extra 15% korting gegeven. Hiervoor kan je als vereniging eenvoudig inschrijven op het sponsoring programma. Dat is als vereniging toch weer handig meegenomen.

Andere opties voor online boekhouden voor verenigingen

Ook pakketten zoals Myfinance en Rompslomp zijn eenvoudig in gebruik. Bovendien zijn deze pakketten ook redelijk goedkoop aan te schaffen. Daarnaast biedt een programma zoals My Finance op dit moment 3 maanden gratis aan. 

Echter, als je de verschillende programma`s vergelijkt, dan is in mijn opinie de ledenadministratie die eboekhouden.nl in het pakket als functie heeft opgenomen, iets wat voor mij de doorslag zou geven. Het bijhouden van spreadsheets met een ledenoverzicht is op die manier voorgoed verleden tijd.

Gratis uitproberen

Wil je jezelf eerst overtuigen, voordat je tot een aanschaf van een licentie overgaat? Dat is te zeker te prijzen.

Je kan e boekhouden.nl 14 dagen gratis uitproberen. Op deze manier weet je zeker dat het voldoet aan de verwachten en voorziet in de benodigdheden voor jouw stichting. Persoonlijk heb ik daar geen twijfels over dat dit daadwerkelijk ook zo is.

Maar jezelf overtuigen is toch altijd aan te bevelen of dit de beste optie is voor online boekhouden voor verenigingen,

Op de hoogte blijven, volg ons dan vooral ook op Facebook.

Edwin is zeer ervaren op het gebied van boekhouden. Als CFO voor verschillende internationale bedrijven is hij een expert op het gebied van boekhouden, boekhoudprogramma`s en belastingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *