Boekhouden online vergelijken

Dus jij hebt gekozen voor online boekhouden of overweegt dit te doen. Maar welk pakket te kiezen? Online boekhouden vergelijken is een must om zeker te zijn om het juiste programma te kiezen.

Jouw administratie is uitermate belangrijk, maar uiteindelijk wil je ondernemen en niet boekhouden. Daarom is online boekhouden vergelijken ontzettend belangrijk. De juiste keuze bespaart je:

 • Veel tijd
 • Geld. Niet alleen voor het pakket zelf maar ook bespaar je op een boekhouder.
 • Stress en kopzorgen.

Of het nu om een boekhoudprogramma voor een eenmanszaak gaat, een vof of een onderneming in het MKB, het is gewoon ontzettend belangrijk.  

Boekhouden in de cloud biedt vele voordelen. Maar wat is het beste boekhoudprogramma om dit te doen?

Welke online boekhoudpakketten zijn er?

Wij hebben een selectie gemaakt van de top 5 online boekhoudpakketten, om zo het online boekhouden vergelijken iets gemakkelijker te maken.

e-boekhouden

Waarschijnlijk het meest gebruikte programma op dit moment. En dat is niet verwonderlijk gezien de prijs en kwaliteit.

Voor starters wordt het helemaal aantrekkelijk gemaakt. Starters kunnen maar liefst 15 maanden gratis gebruik maken van dit programma. Daarnaast is het uitermate compleet en heel eenvoudig in gebruik. Daarnaast heeft het bijvoorbeeld functies voor:

 • Baankoppelingen voor alle Nederlandse banken.
 • Een handige app om facturen en bonnetjes mee te scannen en direct te verwerken.
 • Urenregistratie, voorraadbeheer en ledenadministratie.
 • Factureren en offertes maken.
 • Direct de BTW aangifte vanuit het pakket versturen naar de belastingdienst.

En niet onbelangrijk is, het is goedgekeurd door de belastingdienst. E boekhouden.nl is een goede en veilige keuze. En bovendien een van de compleetste online boekhoudprogramma`s. Als je op de website en gratis account aanmaakt, dan kan je bovendien het pakket gratis uitproberen.

Naast e-boekhouden zijn ook de pakketten van Rompslomp en Myfinance uitstekende alternatieven.

 

My finance

Dit pakket voor slechts 9€ per maand, dus slechts 108€ per jaar is een verrassend lage prijs. 

Daarnaast bieden zij een zeer interessante extra. Je kan ook een licentie aanschaffen, waarbij zij jou helpen met de meer complexe boekingen en ook bijvoorbeeld de jaarafsluiting voor jou doen. De eenvoudige en terugkerende boekingen doe je zelf en de complexe zaken inclusief jaarafsluiting doen zij voor jou! En dat voor slechts 20€ per maand!

Daarnaast heeft dit pakket ontzettend veel mogelijkheden, zoals:

 • Gratis toegang voor jouw boekhouder.
 • Kilometer en urenregistratie via een handige app.
 • Scannen van bonnetjes en facturen via een app.
 • Volledige rapportage inclusief winst & verliesrekening, balans en BTW aangifte.

Rompslomp

Dit online boekhoudprogramma biedt een geheel gratis versie aan. Met deze gratis versie kan je onbeperkt facturen maken. Zelf met een eigen logo. Wil je meer functionaliteit en dat is eigenlijk onmisbaar voor boekhoudsoftware dan betaal je 5€ per maand. Dan mis je echter wel functionaliteiten zoals voorraadbeheer, een balans en verlies en winstrekening.

En dat is eigenlijk wel allemaal wat je nodig hebt. Daarvoor het je Rompslomp Pro nodig, hetgeen 15€ per maand kost. Nog steeds een meer dan redelijk bedrag, waarvoor je het volgende krijgt:

 • Uren en rittenregistratie welke je ook direct kunt factureren.
 • Digitale opslag van facturen en bonnetjes.
 • Een app waarmee je overal en altijd jouw boekhouding kunt inzien.
 • Overzichtelijk weergave van alle belangrijke cijfers en zelfs in grafiekvorm.

Meer dan 10,000 ondernemers gingen jou al voor met het gebruik van Rompslomp.

 

Exact online

Exact is een ERP pakket wat door veel bedrijven wordt gebruikt. De instapprijs is 39€ per maand. Kwalitatief hoef je geen twijfels te hebben over de online boekhoudsoftware van Exact online. Exact is inmiddels jarenlang een gerenommeerde partij in de markt van boekhoudsoftware.

Voor ZZP`ers of eenmanszaken is Exact online te uitgebreid en complex. Is jouw onderneming groeiende, dan is Exact online het overwegen waard.

Twinfeld

Twinfeld is een uitgebreid online boekhoudpakket wat toebehoort aan het welbekende Wolters Kluwers. Er zijn een groot aantal gerenommeerde bedrijven die gebruik maken van Twinfeld, zoals bijvoorbeeld Youngcapital en Inshared. Daarnaast zijn er ook grote accountantskantoren die gebruik maken van dit pakket zoals Deloitte en BDO accountants. Een aantal van de belangrijke functies zijn als volgt:

 • Koppelingen met banken is mogelijk.
 • Direct de BTW aangifte versturen vanuit de boekhouding.
 • Register voor de vaste activa en afschrijvingen
 • Scannen en herkennen van facturen en bonnetjes.
 • De mogelijkheid om met budgetten te werken.

Twinfeld is erg uitgebreid en biedt daardoor veel mogelijkheden dan meer boekhouden alleen. Met online boekhoudpakket kies je voor kwaliteit.

Waarom is een goed online boekhoudprogramma belangrijk?

De tijd nemen om online boekhouden te vergelijken en wat voor jouw bedrijf het beste online boekhoudprogramma is uitermate belangrijk. Omdat:

 • Jouw administratie aan de richtlijnen van de belastingdienst moet voldoen.
 • Je veel tijd kan besparen aan het bijhouden van jouw boekhouding.
 • Je veel tijd kan besparen met bijvoorbeeld de BTW aangiften en ook de kans op fouten kleiner wordt.
 • Duidelijke inzichtelijkheid in de financiële status van jouw onderneming ontzettend belangrijk is. Geen goede boekhouding is nog steeds reden nummer 1 waarom zoveel ondernemingen failliet gaan.

Kies je het eerste boekhoudpakket wat je tegenkomt en neem je niet even de tijd om de mogelijkheden voor online boekhouden te vergelijken, dan krijg je garandeert spijt!

Voordelen van online boekhouden

Er zijn verschillende voordelen van online boekhouden. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Overal toegang. Je altijd jouw boekhouding inzien. Heeft bijvoorbeeld de klant zijn factuur al betaald?
 • Je hoeft niet bang te zijn dat jouw gegevens kwijtraken wanneer je bijvoorbeeld een virus op jouw laptop hebt of wanneer deze crasht.
 • Je kan eenvoudig toegang geven tot jouw boekhouding wanneer je een expert een vraag wilt stellen.
 • Het is goedkoop. Je hoeft niet langer een groot bedrag te betalen om dure software aan te schaffen.

 

Startende ondernemers

Startende ondernemers zoals bijvoorbeeld zzp`ers staan er niet altijd goed bij stil dat ze een boekhoudprogramma nodig hebben. Het vergelijken van de verschillende boekhoudprogramma`s is niet hun specialiteit of prioriteit.

 

Omdat het zo ontzettend belangrijk is, kan het zeker geen kwaad om eens een expert te vragen wat voor hun situatie de beste optie is. Een goed boekhoudprogramma is gewoonweg ontzettend belangrijk.

Een boekhouding in Excel is ook nog altijd mogelijk. Echter gezien de bedragen die u per maand dient te betalen, voor bijvoorbeeld e-boekhouden.nl heeft online boekhouden toch sterk mijn voorkeur.

Heeft u vragen, of wilt u een advies? Neem dan gewoon vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen u helpen indien uw vragen heeft over één de bovengenoemde programma`s.

Edwin is zeer ervaren op het gebied van boekhouden. Als CFO voor verschillende internationale bedrijven is hij een expert op het gebied van boekhouden, boekhoudprogramma`s en belastingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *