Online administratie

Een online administratie bijhouden biedt vele voordelen. Zo zijn de kosten laag, hoef je zelf geen software updates uit te voeren en heb je altijd en overal inzicht in de boekhouding. Ook geef je databeveiliging uit handen aan experts. Dat is tegenwoordig toch een belangrijk thema.

Het enige waar jezelf nog voor zorg hoeft te dragen, is het bijhouden van de boekhouding. Online boekhouden biedt echter ook het voordeel dat je dit eenvoudig kunt laten doen door een boekhouder op afstand. Dit zorgt er weer voor dat je meer keuze hebt bij het kiezen van een boekhouder. 

Want of deze boekhouder zich nu in Limburg of in Groningen bevindt, het maakt eigenlijk niks meer uit. Meer keuze betekent meer concurrentie en lagere prijzen.

Het belang van een correcte boekhouding

De juiste beslissingen nemen is voor een ondernemer erg belangrijk. Daarvoor is het weer van belang, dat je de boekhouding op tijd bijwerkt. Indien je dit niet doet, dan beschik je niet over de juiste informatie om de juiste beslissingen te nemen. Het nemen van een beslissing op basis van onjuiste of onvolledige informatie is erg gevaarlijk voor jouw bedrijf. 

Zorg er dus altijd voor dat jouw boekhouding up to date is. Kom je hier zelf niet altijd aan toe, huur dan gewoon een expert in die voor jou de financiële administratie bijhoudt.

Keuzestress

Inmiddels is het aanbod van online boekhoudprogramma`s enorm. 

Dit kan zelfs leiden tot keuzestress. De prijzen liggen vaak dicht bij elkaar, dus hoe maak je nu de keuze voor het beste boekhoudprogramma? 

Persoonlijke voorkeur speelt hierbij ook een  belangrijke rol. Het is wellicht het allerbelangrijkste, dat je het prettig vindt om met het boekhoudprogramma van jouw keuze te werken. Maar hoe kom je erachter welk boekhoudprogramma dit is?

Boekhoudprogramma online administratie

Verschillende boekhoudprogramma`s uitproberen

De gratis proefperiodes die bijna altijd worden aangeboden bieden hiervoor uitkomst. Je kan gerust eens een paar boekhoudprogramma`s uitproberen alvorens je een definitieve keuze maakt. 

Want vergeet niet, dat op een later tijdstip overstappen best wel wat rompslomp met zich meebrengt. Dit is iets wat je behoorlijk wat tijd kost. Daarbij loop je ook altijd het risico dat er bepaalde informatie op detailniveau verloren gaat. 

Geschikte boekhoudprogramma`s

Er zijn behoorlijk wat boekhoudprogramma`s op de markt, die wij persoonlijk allemaal prima geschikt vinden voor een ZZP`er of een MKB`er. Begint jouw bedrijf verder te groeien, dan zal je een uitgebreider boekhoudprogramma dienen te kiezen zoals bijvoorbeeld Exact Online. Dit programma is toch een flink stuk duurder, waardoor wij dit niet aanraden voor een ZZP`er. Met goedkopere boekhoudprogramma`s kun je namelijk ook prima uit de voeten. 

Wel dien je altijd goed te letten op functionaliteiten die voor jou essentieel zijn. Werk je bijvoorbeeld met leden, dan is een ledenadministratie onmisbaar. Factureer je jouw klanten op basis van uren, dan is een urenadministratie weer essentieel. Tenzij je hiervoor aparte software wilt gaan gebruiken. 

Dit kan zinvol zijn omdat je dan meer functionaliteiten tot je beschikking krijgt. Je dient hierbij niet te vergeten, dat online boekhoudprogramma`s primair bedoeld zijn, om de online administratie mee bij te houden.

Edwin is zeer ervaren op het gebied van boekhouden. Als CFO voor verschillende internationale bedrijven is hij een expert op het gebied van boekhouden, boekhoudprogramma`s en belastingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *