Myfinance online boekhouden

Myfinance is een online boekhoudpakket. Het unieke aan dit programma is dat je ook een abonnement kan afsluiten waarbij je wordt geholpen met jouw boekhouding, Dat is toch wel uniek te noemen. Met Myfinance online  boekhouden kan je jouw gehele financiële administratie bijhouden.

De verschillende opties van My Finance

Er zijn twee verschillende pakketten beschikbaar bij Myfinance. Beide voor een vast bedrag per maand.

Compleet pakket

Dit pakket kost slechts 9 euro per maand: Met dit pakket kan je jouw complete boekhouding bijhouden. Het is een compleet pakket met onder meer de volgende functionaliteiten:

 • Online factureren
 • Urenregistratie
 • Rittenadministratie
 • Bonnen en facturen scannen via de app
 • Software voor banken waarmee bankmutaties kunnen worden geladen.
 • Complete rapportage waaronder winst en verliesrekening en balans

Online samenpakket

Dit unieke pakket kost 20 euro per maand. Naast de bovengenoemde functionaliteiten heeft dit pakket in mijn ogen nog een unieke toevoeging. Met dit pakket krijg je ondersteuning bij het doen van jouw boekhouding.

Standaard boekingen doe jezelf en de meer complexe boekingen doet Myfinance voor jou. Bovendien verzorgen zij ook de jaarafsluiting voor jou. Dit is iets wat ik bij geen ander pakket ben tegengekomen. De boekingen worden bovendien verzorgd door medewerkers met jarenlange ervaring op het gebied van boekhouden..

De ervaringen met MyFinance online boekhouden

Op de website "klanten vertellen" die de beoordelingen voor Myfinance online boekhouden verzamelen is de gemiddelde beoordeling maar liefst een 9,3, Dit wordt onderverdeeld in:

 • Totaal oordeel 8,8
 • Deskundigheid 9,2
 • Gebruiksvriendelijkheid 9,3
 • Support 9,6
 • Prijs / kwaliteit 9,5

Dat zijn cijfers waar je vroeger op school alleen maar van kon dromen. Dit zijn geverifieerde reviews van 101 klanten. Misschien niet al te veel, maar toch voldoende om hier de conclusie aan te verbinden dat het een prima boekhoudpakket is.

Een aantal voorbeelden van reacties van gebruikers:

Op de review website kunnen mensen ook vertellen wat zij vinden van dit online boekhoudpakket. Om je een indruk te geven, een paar voorbeelden:

Geweldig en gebruiksvriendelijk programma.

Werkt gemakkelijk en goede support!

Perfect pakket wat aansluit bij al mijn wensen als ZZP'er.

Ook bij de reacties kom je verder geen negatieve reacties tegen.

Pluspunten van dit boekhoudpakket

Persoonlijk vind ik dit de grootste pluspunten van dit boekhoudpakket:

 • Het eerste pluspunt is toch wel de prijs. 9€ per maand voor een compleet boekhoudpakket is een wel heel lage prijs. Dit is minder dan 15 minuten van de tijd van een boekhouder.
 • Je kan ongelimiteerd gebruik maken van het pakket. Dus geen beperkingen ten opzichte van bijvoorbeeld het aantal facturen.
 • Je kan gratis 2 extra gebruikers toegang geven. Dus naast eventueel de boekhouder kan je nog iemand toegang verschaffen, zonder extra kosten.
 • De mobiele app maakt het extra gebruiksvriendelijk. Gewoon op locatie direct jouw bonnetjes scannen zodat deze direct in de financiële administratie worden verwerkt,
 • De veiligheid van jouw gegevens is gegarandeerd met een beveiligde SSL verbinding.

Minpunten van dit boekhoudpakket

Echt grote minpunten zie ik niet bij Myfinance online boekhouden. Het enige wat ik als kleine minpunten zie, is:

 • Geen directe verbinding met de belastingdienst. Je moet de gegevens van de BTW rapportage alsnog zelf op de website van de belastingdienst ingeven om zo te voldoen aan de verplichte BTW aangifte.
 • Naast de koppeling met verschillende banken zijn er verder geen mogelijkheden om bijvoorbeeld koppelingen met een webshop of CRM pakket te maken.

Voor wie is Myfinance online boekhouden geschikt?

Voor zzp`ers maar zeer zeker ook voor MKB`ers is dit een uitermate geschikt programma. Of het nu gaat om een eenmanszaak, bv`s of zelfs vereniging of stichting. Voor een klein bedrag per maand heb je een volledig online boekhoudprogramma.

In de praktijk wordt het online boekhoudpakket ook veel gebruikt door bijvoorbeeld management bv`s, banken en andere financiële instellingen.

Mijn conclusie

De prijs/kwaliteit verhouding is dik in orde. Het is het goedkoopste boekhoudpakket wat er op de markt beschikbaar is. En in dit geval is goedkoop zeker geen duurkoop.

Daarnaast biedt het online samen pakket goede ondersteuning voor diegene die boekhoudkundig niet zo goed zijn onderlegd. Op deze manier kom je ook zonder boekhouder al een heel eind.

Myfinance online boekhouden met mobiele app

Myfinance met een handig online archief

Gratis uitproberen

Er wordt een 15 dagen gratis proefperiode aangeboden om het programma uit te testen. Daarnaast is er tot en met 21 januari de actie 3 maanden gratis. Wanneer je een contract voor 3 maanden afsluit dan krijg je daarbovenop 3 maanden gratis  

Dan kan je dus voor slechts 27€ 6 maanden online boekhouden. In mijn opinie is een boekhouding in excel de moeite en tijd niet waard voor dit geld.

Wil je toch verder kijken dan kan je altijd onze vergefelijker uitproberen om het pakket te vinden wat bij jou wensen past.