mollie payments

Indien je een webshop runt, dien je ervoor te zorgen dat jouw klanten kunnen betalen. Aangezien er steeds meer methodes bijkomen waarmee klanten kunnen betalen, kan dit best wel een uitdaging zijn. Mollie payments is hiervoor een eenvoudige oplossing.

Eenvoudig betalingen ontvangen via verschillende betaalmogelijkheden

Door het installeren van mollie payments, heb je in een keer alle mogelijke betaalopties toegevoegd. Of iemand nu via Ideal, credit card, paypal, of Apple Pay wil betalen, je hoeft hiervoor alleen maar de betaaloptie in te schakelen. 

Dit scheelt ontzettend veel werk. Daarnaast is het ook een betrouwbare partner, die op de manier de betaling afhandeld.

Betalen aan mollie in plaats van rechtstreeks aan jou

Op deze manier betaalt een klant niet direct aan jou, maar aan mollie. Betalingen worden op die manier verzameld en periodiek aan jou overgemaakt. 

Dit is direct een nadeel van het gebruik van deze betaalprovider. Je ziet het geld niet direct op jouw bankrekening verschijnen. 

De kosten per transactie

Daarnaast dien je ook te betalen voor elke betaling. Zo kost een Ideal transactie 0,29€, Mastercard en Visa credit card 0,25€ en Maestro 0,39€.

Aan de andere kant bespaar je wel op de kosten van het bankieren.

Normaal gesproken rekent een bank ook een klein bedrag per ontvangst. 

Omdat verschillende betalingen op deze manier worden gebundeld, voordat deze daadwerkelijk op jouw bankrekening worden gestort, heb je op die manier minder ontvangsten. 

Stel dat een ontvangst bij jouw bank 0,10€ kost, dan is eigenlijk hetgeen je extra betaald bij een Ideal betaling slechts 0,19€. 

Mollie payments kosten

In mijn opinie wegen deze kosten zeker op tegen het gemak wat mollie payments biedt. 

Want als je op de website van mollie kijkt, dan zijn er inmiddels een kleine 25 verschillende betaalmogelijkheden mogelijk. Indien je al deze betaalmogelijkheden zelf op jouw website of webshop wilt gaan toevoegen, dan ben je behoorlijk wat tijd kwijt. Daarnaast dien je deze ook te onderhouden en goed te beveiligen.

Snel online en eenvoudig in gebruik

Het installeren van mollie payments is erg eenvoudig. Binnen een minuut of 10 ben je al online. Hiervoor dien je de api key in te voeren, die noodzakelijk is voor het verwerken van de ontvangsten. Hiervoor heb je wel een uittreksel van de kamer van koophandel nodig, om  aan te tonen dan je een ondernemer bent.

Op alle gangbare platformen is mollie payments eenvoudig te gebruiken. En zelfs grote bedrijven zoals Ziggo, Coolblue en Heineken maken hiervan gebruik.

Klanten krijgen toegang tot een handig en overzichtelijk dashboard. Hier kan je exact alle ontvangsten terugzien. Via het dashboard kan je eventueel ook een bedrag laten terugstorten indien je een retour hebt ontvangen.

Snel en eenvoudig betalen

Werk je met abonnementen, waarbij er sprake is van zogenoemde recurring payments, dan is ook dit eenvoudig te regelen via Mollie payments.

Databeveiliging en toezicht

Uiteraard is databeveiliging bij online payments essentieel. Mollie is dan ook volledig gecertificeerd volgens de meest recente richtlijnen op het gebied van databeveiliging. 

Daarnaast staan zij ook onder toezicht van de Nederlandse bank, omdat het hier gaat om een betaalinstelling.

De boekhoudkundige verwerking van facturen en ontvangsten

Je ontvangt maandelijks een factuur van mollie payments, die je in de boekhouding dient te verwerken. 

Daarnaast worden de kosten in mindering gebracht bij het overmaken van de ontvangsten naar jouw bankrekening.

Het boekhoudkundig verwerken van de facturen van mollie payments vraagt dan ook net iets meer aandacht.

Dit omdat je het geld niet rechtstreeks van de debiteur ontvangt en wordt verminderd met de transactiekosten.

Mollie betalingen en boekhouden

MT940 bestanden voor de boekhouding

Via het dashboard van de betaalprovider kan je een MT940 bestand downloaden, welke je in de boekhouding kan importeren en verwerken. Dit is gelijk aan het verwerken van een bestand van de bank. 

Je dient hier echter wel een extra grootboekrekening aan te maken voor de mollie ontvangsten. Dit is echter eenmalig en redelijk simpel bij een boekhoudprogramma zoals e-boekhouden.nl

Indien je dit de eerste keer goed hebt opgezet, dan is het verwerken van de ontvangsten en facturen erg eenvoudig. Wel is het verstandig, in het geval je niet zeker bent hoe dit te doen, om een boekhouder te raadplegen om dit correct op te zetten. Want doe je dit onverhoopt niet correct, dan zullen de ontvangsten en kosten van de betalingen niet juist worden verwerkt.

Andere betaal providers

Naast mollie payments zijn er ook andere partijen die een oplossing aanbieden voor online betalingen. Dit zijn bijvoorbeeld Sisow, Adyen en Pay.nl. 

In onze opinie is mollie payments echter de goedkoopste en ook erg gebruiksvriendelijk. 

Daarnaast sluit hetgeen zij aanbieden goed aan op de behoefte van webshops in zowel Nederland als België.

Edwin is zeer ervaren op het gebied van boekhouden. Als CFO voor verschillende internationale bedrijven is hij een expert op het gebied van boekhouden, boekhoudprogramma`s en belastingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *