MKB brandstof

Het gebruik van de MKB brandstofpas maakt het boekhouden een stuk gemakkelijker. Door het gebruik van MKB brandstof hoef je namelijk niet langer bonnetjes te bewaren. En dat niet alleen voor het tanken, hetzelfde geldt voor het parkeren en de carwash.

Alle auto uitgaven in een verzamelfactuur

Bij het gebruik van MKB brandstof worden de verschillende uitgaven verzameld en ontvang je een verzamelfactuur. Deze factuur kan je UBL formaat ontvangen, zodat je deze snel en eenvoudig in de MKB boekhouding kunt verwerken

Daarnaast voldoet deze facturen aan de richtlijnen van de belastingdienst. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je de btw niet kunt terugvorderen. 

Altijd overzicht in de uitgaven

Daarnaast behoudt je direct overzicht in de uitgaven. Door bij MKB brandstof in te loggen kan je direct al jouw uitgaven bekijken. 

Hoeveel kost de MKB tankpas?

De MKB tankpas kost 8,90€ per maand. Dit bedrag neemt je echt veel werk uit handen. In mijn opinie is het dit bedrag meer dan waard.

Waarom geen creditcard gebruiken?

De MKB tankpas heeft een groot voordeel ten opzichte van het gebruik van een creditcard

Ook bij een creditcard ontvang je achteraf een verzamelfactuur, maar deze is niet fiscusproof. Er staan op deze factuur alleen de bedragen en waar deze bedragen zijn uitgegeven. Je kunt niet precies zien wat je hebt uitgegeven en er worden ook geen btw bedragen op vermeld. Daardoor dien je alsnog de onderliggende facturen apart in te boeken. 

De MKB pas is niet alleen voor MKB'ers

In Nederland maken inmiddels meer dan 50,000 ondernemers gebruik van MKB brandstof. Indien je veel onderweg bent en daardoor regelmatig parkeerbonnetjes ontvangt en daarnaast ook bonnetjes van het tanken, dan zal je snel snappen waarom deze tankpas van MKB zo populair is. Ik durf wel te stellen dat parkeerbonnetjes het vaakst kwijt raken. Daarnaast zijn deze na verloop van tijd slecht te lezen. 

Automatisch facturen inlezen en verwerken

Doordat je bovendien de factuur in het boekhoudprogramma kunt inlezen, is het verwerken van de factuur een fluitje van een cent. 

Zeker als je dit gaat vergelijken met het verwerken van de afzonderlijke bonnetjes voor het tanken en parkeren.

Inmiddels ook betalen bij laadpalen

Inmiddels kun je via MKB brandstof ook betalen bij laadpalen. Dus indien je een hybride of elektrische auto bezit, dan is dit nog een extra voordeel om een dergelijke pas aan te schaffen.

Persoonlijk zou ik deze pas voor elke MKB`er, maar ook ZZP`er aanraden. Het scheelt je ontzettend veel werk en je bent er zeker van dat je deze auto gerelateerde kosten op de juiste manier in de boekhouding verwerkt.

Edwin is zeer ervaren op het gebied van boekhouden. Als CFO voor verschillende internationale bedrijven is hij een expert op het gebied van boekhouden, boekhoudprogramma`s en belastingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *