ZZP boekhouder

Bent u opzoek naar een zzp boekhouder? Maar waar vindt u een betrouwbare zzp boekhouder die ook nog eens goed betaalbaar is. Hier zijn onze tips!

Waarvoor heeft u een zzp boekhouder nodig?

Bent u opzoek naar iemand die de boekhouding en administratie bijhoudt of bijvoorbeeld ook de aangifte inkomstenbelasting voor u kan regelen? In dat geval adviseer ik u om opzoek te gaan naar een beter gekwalificeerde boekhouder. De aangifte inkomstenbelasting vereist toch iets meer kennis dan dat voor het voeren van de administratie nodig is.

Direct of via een tussenpersoon

Ik zou altijd direct op zoek gaan naar een zzp boekhouder en dit niet via tussenpersonen doen. Hiermee bedoel ik een interimbureau`s of uitzendbureau`s. In dat geval betaalt u een behoorlijk bedrag extra voor uw boekhouder aan de tussenpersoon. En dat is in mijn opinie gewoon geld weggooien. En bovendien is dit niet noodzakelijk.

De 5 opties om een zzp boekhouder te vinden

1. Offerte platform

Er bestaat tegenwoordig het platform offerte.nl, waar u simpel offertes kunt aanvragen. Het voordeel hiervan is dat u niet zelf op zoek hoeft te gaan naar verschillende kandidaten. Die staan al ingeschreven op dit platform. Bovendien is het gebruik van dit platform gratis.

Het offerte platform vorm heeft nu zelfs een specifieke sectie voor boekhouders. Aangezien dit platform snel groeit is het aanbod van zzp`ers behoorlijk groot. Zoals gezegd het kost niks en binnen een paar minuten heb je een verzoek online staan. Zit er niks tussen, dan kun je altijd nog verder zoeken. Maar aangezien dit de gemakkelijkste methode is, zou ik hiermee beginnen.

ZZP boekhouder

Freelance.nl

Hier kunt u een opdracht plaatsen waar vervolgens freelancers op kunnen reageren. Dit is het grootste platform voor freelancers in Nederlands. Er zijn wel alternatieven zoals freelancer.com en hoofdkraan, maar daar is het aanbod van boekhouders veel kleiner.

Google

Zoals voor alles, is  Google natuurlijk de zoekmachine waar u zzp boekhouders kunt vinden. Het nadeel hiervan is dat niet alle zzp`ers Google evengoed gebruiken. De term SEO wordt nogal eens genegeerd door zzp`ers. Daarom zult u niet alle zzp boekhouders direct terugvinden op de eerste pagina van Google.

Telefoonboek

En dan niet de oude papieren versie, maar de online versie. Hier kunt u ook zoeken op een boekhouder in uw regio. Bij het gebruik van deze optie moet je dan wel zelf de verschillende opties één voor één afgaan om de geschikte kandidaat te vinden. Dan vind ik het persoonlijk toch gemakkelijker als ze zelf naar jou toekomen.

Facebook

Facebook wordt meer en meer een marktplaats in plaats van een puur sociaal netwerk. Er zijn verschillende groepen waar je een oproep kan plaatsen. Het voordeel hiervan is dat mensen ook met je meedenken. Als ze zelf niet de juiste persoon zijn, dan hebben ze vaak wel iemand in hun netwerk die wel geschikt is. En dan zie je vaak dat ze deze persoon even op de hoogte stellen van het verzoek.

Beginnen met zoeken naar een zzp boekhouder

Via de bovengenoemde 5 opties kan je een zzp boekhouder vinden. En dan kan je gaan vergelijken en zo de beste boekhouder vinden.

Het starttarief van de zzp boekhouder ligt zo rond de 40€ en is maximaal ongeveer 80€ per uur. Er zit dus nogal wat verschil tussen, hetgeen vergelijken zeker zinvol maakt. Als je dat verschil per jaar gaat berekenen dan is het helemaal gigantisch. 

Mijn aanbeveling

Mijn favoriet is het offerte platform. Hier kan je precies aangegeven wat je nodig hebt en ook wat jouw budget is. Hiermee voorkom je dat je veel reacties krijgt die niet relevant zijn. Bovendien heb je binnen 24 uur al  behoorlijk wat offertes in jouw mailbox. En dan kan je gaan beginnen met vergelijken. Zorg er ook voor dat jouw boekhouder een goed zzp boekhoudprogramma gebruikt.

Edwin is zeer ervaren op het gebied van boekhouden. Als CFO voor verschillende internationale bedrijven is hij een expert op het gebied van boekhouden, boekhoudprogramma`s en belastingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *