factuur maken gratis programma

Ben je op zoek naar een programma om gratis een factuur mee te maken?  Lees hier over de mogelijkheden voor een factuur maken gratis programma?

Factuur maken met Excel

Dit is natuurlijk een gratis optie. Of je dit zou moeten willen is echter de vraag. Persoonlijk vind ik excel factuur er toch niet zo professioneel uit zien. En daarnaast is de kans op fouten toch een stuk groter dan dat je een professioneel programma gebruikt.

Bovendien, indien je boekhoudsoftware gebruikt dien je de facturen ook nog eens handmatig in te boeken. Dit kost gewoonweg ontzettend veel tijd. En nog een extra kans op het maken van fouten.

Je kunt ook je gehele boekhouding gratis in excel gaan doen. Echter, als je gaat kijken naar de tijd die je dit kost, dan is dit in mijn opinie helemaal niet gratis. Deze tijd kan je ook aan ondernemen besteden en zodoende nieuwe klanten binnenhalen. En dit zijn de zogenaamde opportunity costs.

Jouw MKB boekhouding of zelfs een zzp boekhouding zou ik persoonlijk niet in excel bijhouden.

Rompslomp gratis factuurprogramma

Met het online boekhoudprogramma Rompslomp kan je gratis facturen maken. Met dit programma kan je onbeperkt gratis facturen maken en kan je ook nog eens een eigen logo toevoegen.

Ik ben echter van mening dat je met zo min mogelijk verschillende softwarepakketten zou moeten werken. Heb je een pakket voor gratis facturen maken, dan heb je nog steeds een oplossing nodig voor jouw boekhouding.

Daarom zou ik dan ook kiezen voor de uitgebreidere versie van Rompslomp, waarbij je ook het online boekhouden erbij hebt inbegrepen. Dan is het niet gratis meer, maar toch vindt ik 15€ per maand in dit geval een zeer redelijke prijs.

Een geïntegreerde oplossing

Indien je voor een betaalde optie kiest, dan zijn er nog meerdere opties. Persoonlijk vind ik ook e boekhouden.nl en myfinance twee prima pakketten. Hiermee kan je ook jouw facturen maken en versturen. Wel is het zo, dat indien je bij e boekhouden.nl meer dan 10 facturen per maand moet versturen, je een uitgebreide licentie dient aan te schaffen. Maar schrik niet, deze is nog steeds zeer betaalbaar.

Een gratis factuurprogramma is een goede oplossing indien je specifiek opzoek bent naar een programma waarmee je alleen facturen wilt versturen. Persoonlijk ben ik echter groot voorstander om dit direct in jouw boekhoudpakket te integreren.

Op die manier kan je bijvoorbeeld ook de BTW aangifte in een handomdraai doen. Ook kan je dan direct aanmaning per e mail versturen. Dit soort functionaliteiten maken jouw boekhouding gewoonweg een stuk gemakkelijker en sneller.

Gratis uitproberen en vergelijken

Je kunt tegenwoordig alle boekhoudprogramma`s wel gratis uitproberen. Dit is in mijn opinie dan ook zeker aan te raden. Op deze manier kan je de verschillende online boekhoudprogramma`s goed vergelijken.

En ik zou dat zeker doen voordat je een definitieve keuze maakt.

Ik zou zelf gewoon een aantal gratis proefaccounts aanmaken en op die manier de verschillende pakketten voor online boekhouden goed vergelijken en testen.

Edwin is zeer ervaren op het gebied van boekhouden. Als CFO voor verschillende internationale bedrijven is hij een expert op het gebied van boekhouden, boekhoudprogramma`s en belastingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *