Exact Online is uitgebreide online boekhoudsoftware. Daarnaast is bij elk abbonement het crm systeem standaard inbegrepen. De boekhoudsoftware kan je bovendien uitbreiden met tal van andere modules. Wel is het zo dat Exact Online duurder is dan andere boekhoudsoftware, zoals e-boekhouden.nl of Rompslomp.

Voor wie is Exact online geschikt?

Voor elke ondernemer is deze boekhoudsoftware meer dan geschikt. Echter, de instapprijs bedraagt 39€ per maand, hetgeen voor zzp`er in onze ogen aan de hoge kant is. 

Voor dit bedrag krijgt één gebruiker toegang tot de administratie en toegang voor een boekhouder.

Indien je wilt dat er meerdere gebruikers toegang krijgen tot de boekhoudsoftware, dan dien je het plus pakket aan te schaffen, wat 69€ per maand kost.

Bij alle abonnementen geldt dat relatiebeheer is inbegrepen en daarnaast krijg je de beschikking over zeer goede, betrouwbare en complete boekhoudsoftware.

Exact Online

Prijs:
Btw-aangifte:
Bankkoppeling:
Urenregistratie:
Scan & herken:
Ledenadministratie:
Rittenadministratie:
Gratis proefperiode:
Overstapservice:
Toegang boekhouder:
Klantbeoordeling:

Vanaf 39€ p.m.
Rechtstreeks 
Ja
Via extra module
Ja
Via extra module
Via extra module
30 dagen
Ja
Ja
8,3 (Kiyoh)

Groot aantal koppelingen mogelijk

Het grote voordeel van exact online zijn de uitbreidingen die mogelijk zijn. Je kan tal van andere softwareprogramma`s koppelen met de boekhouding. Inmiddels zijn er al meer dan 220 verschillende koppelingen beschikbaar. Een paar voorbeelden op dit gebied:

 • Woocommerce
 • Shopify
 • Humanwave (HR)
 • Zenvoices (facturatie)
 • Icontroller
 • Valuta-Tools
 • Payt
 • Barcode Scan App
 • CMR vrachtbrief

Gebruik van vreemde valuta

Het is bij Exact online mogelijk om te werken in vreemde valuta. Indien je een factuur ontvangt in Amerikaanse dollars, dan kun je deze in Amerikaanse dollars inboeken. Het boekhoudprogramma zal dan op basis van de wisselkoers het bedrag omrekenen in Euro`s. Het grote voordeel hiervan is dat je op die manier de factuur mee kan nemen in een automatische betaling. 

Indien je niet de mogelijkheid hebt om in vreemde valuta in te boeken, zoals bij bijna alle boekhoudsoftware het geval is, dan kan je deze facturen alleen handmatig betalen en dien je ook de wisselkoersverschillen handmatig te verwerken.

Zeker indien het vaker voorkomt dat je facturen ontvangt of verstuurt in een andere valuta dan de euro, dan is dit een groot voordeel.

Exact online vreemde valuta

Standaard functionaliteiten

Functies die je mag verwachten van kwaliteits boekhoudsoftware zijn allemaal voorhanden. Voorbeelden hiervan zijn:

Btw-aangifte

De btw-aangifte kan je rechtstreeks vanuit het boekhoudprogramma versturen. Je hoeft deze niet apart zelf in te voeren op de website van de belastingdienst. Dit bespaart de nodige tijd en daarnaast voorkom je dat je typefouten maakt bij het versturen van de btw-aangifte.

Bankkoppeling

Het is mogelijk om een bankkoppeling te maken en zodoende de gegevens van de zakelijke bankrekening automatisch in te lezen. Wel is het zo dat bij essentials je slechts 1 bankkoppeling kan opzetten. Voor een zzp`er zal dit voldoende zijn. Heb je echter meerdere bankrekening die je automatisch wilt koppelen, dan dien je het plus abonnement af te nemen. 

Bankkoppelingen zakelijke rekening

Met dat abonnement kan je tot 5 bankkoppellingen ozpetten. De volgende banken zijn op dit moment beschikbaar voor het opzetten van een bankkoppeling:

 • ABN Amro
 • Rabobank
 • ING
 • KNAB
 • Bunq

Scan & herken

De scan & herken functie is beschikbaar bij alle abonnement. Wel is het zo dat je per gescande factuur apart dient te betalen. Voor elke scan wordt er 0,55€ in rekening gebracht.

Uitbreidingsmogelijkheden van Exact Online

Aan uitbreidingsmogelijkheden geen gebrek bij Exact Online. Dit is in onze ook direct een van de grote pluspunten van deze boekhoudsoftware. Zo kan je de standaard boekhoudsoftware met de volgende modules van Exact uitbreiden:

Urenregistratie, facturatie en projectmanagement

Bij de standaard boekhoudsoftware is de urenregistratie niet inbegrepen. Hiervoor dien je een apart abonnement af te sluiten. De kosten hiervoor zijn vanaf 39€ per maand. Hetzelfde geldt voor de facturatie module en projectmanagement. Ook voor het gebruik van deze extra modules dien je apart te betalen.

Urenregistratie

Handel en productie module

Exact voor handel en Exact voor productie zijn modules die je niet tegenkomt bij boekhoudsoftware in een lagere prijscategorie. 

In het begin heb je dit misschien niet echt nodig, maar naargelang een onderneming gaat groeien kan dit wel het geval zijn. Door het gebruik van deze modules wordt het meer een ERP pakket dan een boekhoudpakket.

Beoordelingen van gebruikers

Voor de reviews maakt Exact Online zelf gebruik van Kiyoh. De totaalscore van de in totaal meer dan 1500 reviews is een 8.3. De betrouwbaarheid en het gebruiksgemak springen er hierbij uit. Wat opvalt bij de negatieve score`s is de prijs.

Op zich zijn wij het er mee eens dat de boekhoudsoftware enigszins aan de dure kant is. Maar dat is iets wat je van tevoren weet. Daarnaast hangt aan kwaliteit altijd een prijskaartje. Op dit punt mag je Exact beschouwen als de Mercedes onder de boekhoudsoftware.

Beoordelingen

Onze conclusie

In onze opinie is Exact Online te duur voor een kleine zzp`er. Voor een MKB'er is het echter wel weer uitermate geschikt. Het grote voordeel van deze boekhoudsoftware is dat het eenvoudig mee kan groeien met de onderneming. Zo zijn de extra aan te schaffen modules voor uren en projectmanagement erg uitgebreid. 

Nu 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen

In onze ogen ben je met exact online dan ook voorbereid op de toekomst. Je zal nooit op het punt komen terechtkomen dat het boekhoudprogramma dat je hebt aangeschaft niet meer voldoen aan jouw eisen. Je kan het altijd uitbreiden met aanvullende modules.

Overstappen naar een ander boekhoudprogramma kan een hele uitdaging zijn. Door het gebruik van Exact online zal je niet in snel in die situatie terechtkomen.