E boekhouden nl is erg populair op dit moment. Vooral voor kleinere ondernemers die geen fulltime boekhouder nodig hebben is dit een veel gebruikt boekhoudprogramma. Op deze manier kunt u zich verzekeren van een goede en up-to-date boekhouding, zonder dat u iemand in dienst hoeft te nemen.

Bovendien heeft u zelf altijd toegang tot alle gegevens, omdat het een vorm van online boekhouden betreft. Niet alleen de puur financiële gegevens maar ook bijvoorbeeld uw klantgegevens.. Ik heb e boekhouden nl uitvoerig getest en hier lees  je mijn ervaringen.

e boekhouden een cloud boekhoudprogramma

Voor wie is e boekhouden nl bedoeld?

Eigenlijk is het geschikt voor alle ondernemers tot en met het MKB. Dus ook voor accountants en boekhouders, eenmanszaken en uiteraard is het ook geschikt als boekhoudprogramma voor zzp`ers.

Of dit het beste online boekhoudprogramma is, kan je op deze pagina lezen.

De functionaliteit van E boekhouden nl

Ik moet eerlijk toegeven dat ik zeer onder de indruk ben van de geboden functionaliteit. Ik krijg zelfs het gevoel dat deze niet veel onderdoet voor grote kostbare ERP pakketten.

De standaardfuncties die je mag verwachten van boekhoudsoftware zijn aanwezig, zoals bijvoorbeeld:

 • BTW aangifte.
 • Herinneringen en aanmaningen.
 • Digitaal archief.
 • Een mobiele app.
 • Kostenplaatsen instellingen.

Maar daarnaast zijn de functionaliteiten zoals:

 • Het scannen en herkennen van facturen.
 • Automatische webshop koppelingen.
 • Bankkoppelingen met alle Nederlandse banken.
 • Koppeling met CRM, relatiebeheer en nieuwsbrieven versturen.
 • Een mogelijkheid tot urenregistratie

Toch wel functionaliteiten waarvan ik sta te kijken. En daarnaast vind ik voorraadbeheer en urenregistratie toch ook een goede toegevoegde waarde.

 

e boekhouden nl

De 5 functionaliteiten die veel tijd besparen.

 1. De volautomatische bankkoppeling met alle banken in Nederland is iets wat ontzettend veel tijd bespaart. Alle afschrijvingen en bijschrijvingen kunnen automatisch in het boekhoudpakket worden verwerkt.
 2. Maar ook de koppeling voor de btw is absoluut een handige functionaliteit. Je hoeft alleen nog maar de aangifte te controleren en vervolgens direct vanuit het systeem versturen naar de belastingdienst.
 3. Als je een webshop hebt, dan kan je direct de verkopen verwerken in de boekhouding. Dit geldt voor alle grote aanbieders van webshop software zoals Woocommerce, Magento, en Lightspeed.
 4. Facturen maken kan je rechtstreeks doen in e boekhouden nl, maar indien je hiervoor al andere software gebruikt dan kan je ook een koppeling maken. Ook deze informatie wordt direct in de boekhouding verwerkt. Er is dus eigenlijk geen situatie waarbij je niet automatisch facturen kan verwerken in e boekhouden.
 5. Scan & herken functionaliteit. Met je telefoon maak je een foto van de factuur of bon en deze kan je op deze manier automatisch laden in het programma. Door intelligente technologie zal de software deze herkennen en een voorstel doen hoe deze te boeken in de administratie.

Mer de functionaliteit is het dik in orde. Maar dan is het natuurlijk de vraag; hoeveel gaat dit kosten?

Hoeveel kost het boekhoudprogramma e boekhouden nl

De prijs van e boekhouden

De prijs vind ik persoonlijk zonder meer goed te noemen. Zeker als je dit afzet tegen hetgeen een boekhouder kost. Ik vind deze zelfs verrassend laag. Voorheen ben ik gewend te werken met de grote spelers zoals SAP en JD Edwards. Als ik bekijk wat de dagelijks gebruikte functionaliteiten zijn van deze grote ERP pakketten,  dan vind je deze allemaal terug in e boekhouden.

Maar het verschil in prijs is gewoonweg niet te beschrijven. Dat is gewoonweg gigantisch.

Gratis proefperiode aanvragen

Wat vinden anderen van e boekhouden nl

Tegenwoordig met alle mogelijkheden om een review achter te laten, is het niet zo moeilijk meer uit te vinden wat anderen van e boekhouden nl vinden.

Trustpilot vind ik persoonlijk altijd een goede bron om na te gaan hoe een bedrijf wordt beoordeeld. En met maar liefst een 9.3 en 673 beoordelingen, is dit uitzonderlijk goed te noemen. 76% van de reviews geeft de beoordeling “uitstekend”.

Ik ben dus duidelijk niet de enige die enthousiast is over dit boekhoudprogramma.

Een aantal voorbeelden van de enthousiaste reacties:

“zeer gebruiksvriendelijk en flexibel”

“Super fijn pakket als je niet veel van boekhouden weet kan je voor weinig geld prima werken””

“door zelf werken zeer accountant besparend”

“absolute aanrader, eenvoudig, snel en precies”

“ een erg overzichtelijk boekhoudpakket”

Er zijn slechts 3 recensies die het waarderen als slecht. Echter, deze lezende lijkt het erop dat hier veel frustraties zitten die niet specifiek met het pakket zelf te maken hebben.

De minpunten van e boekhouden nl

In alle eerlijkheid heb ik hier lang over moeten nadenken. Hierbij ook de doelgroep in ogenschouw nemende. Indien je een productiebedrijf of een grote onderneming hebt, dan kan ik me voorstellen dat je kiest voor een geavanceerd ERP pakket. Dan zou je bijvoorbeeld kunnen denken over Exact online.

Echter voor ZZP`ers, eenmanszaken en MKB is dit een online boekhoudprogramma wat in alle behoeften voorziet. In mijn opinie is het dan ook niet noodzakelijk om meer geld uit te geven aan een duurder pakket.

Het werken met credits voor het scannen en herkennen van facturen vind ik wel iets wat eigenlijk in de prijs zou moeten zitten verwerkt. Nu dien je credits te kopen om te kunnen scannen en herkennen. Aan de andere kant is het nu zo dat je betaalt naargelang van gebruik. Maak je hier geen gebruik van dan betaal je niks. En als dit in de prijs was inbegrepen dan zou de maandelijkse prijs hoger uitvallen en dan betaal je eigenlijk voor iets waar je geen gebruik van maakt.

Voor de bankkoppelingen kunnen er ook extra kosten worden berekend. Dit zijn echter de kosten die de bank in rekening brengt en hier heeft e boekhouden voor de rest geen invloed op, Dit zijn echter geen grote kosten. KNAB rekent bijvoorbeeld €1,50 per maand, de ABN AMRO eenmalig 25€ voor het opzetten en bij de Rabobank is het zelfs geheel gratis.

Beveiliging van de gegevens

Hier wordt in mijn opinie nog wel eens te makkelijk over gedacht Je wilt natuurlijk niet dat al jouw gegevens op straat komen te liggen. Daarnaast heb je nu ook nog eens de wettelijk verplichting om de gegevens van jouw klanten goed te beveiligen.

Bovendien wil je jouw gegevens niet kwijtraken bij een eventuele hackers aanval. 

Wat dat betreft heet e boekhouden nl het prima voor elkaar. De beveiliging van de gegevens is een topprioriteit.

e boekhouden nl is een veilig boekhoudprogramma

Gratis proefperiode

Je kunt een gratis proefperiode aanvragen. Voor starters is deze periode zelfs 15 maanden. Je wordt gezien als starter, indien je jouw onderneming niet langer dan 15 maanden geleden hebt opgestart. Dis is ook nog eens een lange periode dat je wordt gezien als starter. Normaal gesproken wordt je alleen aangemerkt als starter indien je jouw onderneming de laatste 6 maanden hebt opgestart of maximaal een jaar geleden. Bij e boekhouden nl krijg je dus maar liefst meer dan een jaar gratis.

In de proefperiode krijg je toegang tot alle functionaliteit, zodat je alles kan uitproberen. Dit klinkt logisch, maar toch zijn er voldoende online boekhoudprogramma`s waarbij je tijdens een proefperiode slechts gedeeltelijk de functionaliteit kan gebruiken. Raar maar waar.

Ideaal voor startende ondernemers

Online boekhouden is ideaal voor startende ondernemers. Met een online boekhoudprogramma heeft u altijd de benodigde informatie bij de hand. Bovendien kunt u op deze manier een freelancer inhuren die op afstand de boekhouding voor u verzorgt. Bij offline boekhouden wordt dit een stuk lastiger. Dit kan eventueel wel, maar dan moet u of iemand bij u thuis of op kantoor laten komen om de boekhouding te verzorgen, of u moet het technisch inrichten dat iemand van buitenaf op uw netwerk kan inloggen.

e boekhouden nl betaalbare kwaliteit

De extra`s van e boekhouden.nl

Om het nog iets aantrekkelijker te maken worden er bij het afsluiten van een licentie nog een aantal interessante extra`s geboden.

Zeker voor de mensen die boekhoudkundig niet zo goed zijn onderlegd, is de gratis cursus boekhouden zeer zeker een mooie extra. Ga je een dergelijk cursus ergens ander volgen, dan zal je dit toch behoorlijk wat geld gaan kosten. Eigenlijk heb je hiermee al voor langere periode de kosten van dit boekhoudprogramma terugverdient.

Bovendien krijgt jouw boekhouder gratis toegang tot het boekhoudprogramma.

Kies een goed boekhoudprogramma

Er zijn veel verschillende boekhoudprogramma`s beschikbaar. Sommige zijn zelfs gratis te gebruiken. Een boekhoudprogramma is echter uitermate belangrijk voor verschillende redenen. Uiteraard moet het voldoen aan de wettelijke verplichting, maar ook moet het eenvoudig voorzien in de door uw benodigde informatie.

Ik zou daarom niet zomaar voor het eerste het beste programma kiezen. Het is aan te bevelen eerste een inventarisatie te maken van de vereisten die u heeft.

Dit is verleden tijd met e boekhouden nl

Boekhoudprogramma vergelijken

Vergelijken is altijd aan te raden. Dat geldt ook voor boekhoudprogramma`s. Waar het bij bijvoorbeeld energie voornamelijk om de prijs draait, ligt dit bij boekhoudprogramma`s totaal anders. Het allerbelangrijkste is dat het aan uw behoeften voldoet.

Ondanks het feit dat ik uitermate positief ben over dit pakket, kan meerdere programma`s vergelijken natuurlijk nooit kwaad.

Gaat u verschillende programma`s vergelijken, let dan op de volgende punten:

 • Kunt u direct uw BTW rapportage vanuit het systeem halen.
 • Is er een verbinding mogelijk met uw bank zodat u betalingen direct kunt verwerken.
 • Heeft het programma een facturering-mogelijkheid. Anders dient u hier nog een ander programma voor aan te schaffen.
 • Kunt u het rekeningschema zo inrichten zodat het voldoet aan uw behoeften.
 • Wat zijn de rapportages die u vanuit het boekhoudprogramma kunt downloaden of bekijken.

Voor meer informatie kan je natuurlijk ook altijd terecht op onze Facebook pagina.

Conclusie

Met e boekhouden nl heb je gewoon een pakket dat alles biedt wat je nodig hebt als ondernemer. In bijna alle gevallen zelfs meer dan dat je nodig hebt. En dit alles komt voor een zeer vriendelijke prijs. Boekhouden, factureren, offertes maken, urenregistratie, het is allemaal mogelijk met eboekhouden.

En daarbij misschien wel het allergrootste pluspunt, het is makkelijk in gebruik en ook prima te gebruiken voor mensen die boekhoudkundig niet zo goed zijn onderlegd.

Het online boekhoudprogramma e boekhouden.nl kan ik sterk aanbevelen.