e boekhouden inloggen

Het kenmerk van online boekhouden is dat je geen software op een computer of laptop hoeft te installeren. E boekhouden inloggen doe je dan ook via de website van e boekhouden.nl.

Het inloggen is vervolgens erg simpel, zoals je dit mag verwachten bij een eenvoudig boekhoudprogramma. Wanneer je op de website bent aangekomen dan zie je bovenaan de pagina, aan de rechterkant de button “inloggen”. Vervolgens ga je naar het beveiligde gedeelte waar je met gebruikersnaam en wachtwoord wat je hebt aangemaakt simpelweg inloggen.

E boekhouden inloggen schermen

Een simpele inlogpagina

Het e boekhouden inloggen is voor iedereen hetzelfde. Of je nu de boekhouding van jouw vereniging, stichting of eenmanszaak wilt bijwerken. Ook als je gebruik maakt van de aanbieding voor starters om 15 maanden gratis te boekhouden dan werkt het inloggen hetzelfde. Indien je na de proefperiode jouw account wilt voortzetten dan merk je daar verder niks van. Jouw data blijft in de boekhoudsoftware bewaard.

Zorg voor een veilige internetverbinding

Om in te kunnen loggen in de omgeving van jouw boekhoudprogramma heb je dus wel een internetverbinding nodig. Omdat de boekhouding vertrouwelijke informatie bevat is het aan te raden om te zorgen voor een beveiligde internet verbinding. Vanuit huis of kantoor zal dit standaard het geval zijn. Log je  echter in vanaf een andere, openbare locatie dan is dit toch altijd een risico.

Veel mensen gaan hier niet altijd goed mee om. Veelal is dit ook geen probleem, maar als je data gestolen wordt dan is het te laat. Voorkomen is hier altijd beter dan genezen.

Overweeg een VPN connectie

Log je in vanaf openbare locaties, dan is een VPN verbinding aan te raden. Door het opzetten van een VPN zijn jouw data niet te stelen. Althans, het wordt een stuk lastiger. Doe je dit niet dan is het eigenlijk vrij eenvoudig om deze data te stelen. Daarvoor heb je geen overdreven technische kennis voor nodig.

Dit geldt voor elk online boekhoudprogramma dat je gebruikt. Of je nu een gratis boekhoudprogramma of het beste boekhoudpakket wat er te verkrijgen s gebruikt.  Een VPN verbinding is mijn inziens altijd aan te raden. Bovendien kan je voor een paar euro per maand al een VPN verbinding aanschaffen. 

De website van e boekhouden.nl is dan wel beveiligd, je dient zelf zorg te dragen voor een veilige internetverbinding. Dat kunnen zij niet voor jou doen.

Direct beginnen met boekhouden

Wanneer je bent ingelogd kan je direct beginnen met het boekhouden, factureren, de urenregistratie bijwerken en ga zo maar door. 

De gratis cursus boekhouden die standaard bij de licentie van e boekhouden hoort vind ik persoonlijk een aanrader voor diegene die geen boekhoud expert is. 

En heb je in het verleden wel boekhoudkundige kennis opgedaan, dan kan het ook zeker geen kwaad dit door middel van deze cursus op te frissen. 

Edwin is zeer ervaren op het gebied van boekhouden. Als CFO voor verschillende internationale bedrijven is hij een expert op het gebied van boekhouden, boekhoudprogramma`s en belastingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *