De naam DigiBTW dekt in mijn opinie niet exact hetgeen, dat dit boekhoudprogramma voor jou kan doen. Het is namelijk een volledig boekhoudprogramma, waarmee je veel meer kunt dan alleen de BTW-aangifte versturen. Het heeft zelfs één functionaliteit, die je bij geen enkel ander online boekhoudprogramma terugziet.

Wat biedt deze software?

De software van DigiBTW is uitermate uitgebreid. Je kunt facturen maken en versturen, bonnetjes en facturen in de boekhouding verwerken, uren- en rittenadministratie bijhouden en nog veel meer.

Daarnaast is er een koppeling met de belastingdienst mogelijk. Hierdoor kan je direct vanuit het boekhoudprogramma de BTW-aangifte versturen. Dit bespaart weer de nodige tijd en voorkomt ook fouten.

Project uren kan je eenvoudig door een druk op de knop aan de klant in rekening brengen. Dit werkt erg goed, makkelijk en snel. Dit is een overzicht van hetgeen je kunt verwachten:

 • Bankkoppeling met alle Nederlandse banken om zodoende bankmutaties in te lezen.
 • Bonnen en facturen scannen en verwerken
 • UBL facturen verwerken
 • Factureren
 • Memoriaal
 • Urenadministratie
 • Rittenadministratie
 • Offertes aanmaken
 • Gebruik van een app voor onderweg
 • Verschillende overzichten en zeer overzichtelijk dashboard

Aangifte inkomstenbelasting

De meeste functionaliteiten worden ook geboden door andere boekhoudprogramma`s. Het opstellen en versturen van de aangifte inkomstenbelasting is echter wel uniek. Dit is zeker voor de ZZP`er en MKB`er een belangrijke functionaliteit. Dit kan je veel tijd en geld gaan besparen. 

Je kunt de gegevens die de belastingdienst al heeft ingevuld in de software importeren. Daarnaast kan je ook de gegeven van de boekhouding eenvoudig importeren. Hierdoor worden de zakelijk en prive gegevens met elkaar gecombineerd en kun je eenvoudig de aangifte inkomstenbelasting opstellen en indienen. 

DigiBTW biedt voor de kleine ondernemer hierdoor een ontzettend groot voordeel op het gebied van de inkomstenbelasting. De aangifte inkomstenbelasting is voor een zelfstandig ondernemer best wel complex te noemen

Je ziet verschillende termen en begrippen voorbij komen, wat niet altijd even duidelijk en begrijpelijk is. Door het gebruik van DigiBTW los je dit probleem op. Service en gebruiksgemak staan voorop bij deze boekhoudsoftware. Als je vragen  hebt, dan kan je deze zowel telefonisch of per e mail stellen.

Minpunten

Persoonlijk vind ik het jammer dat er geen koppeling bestaat met ecommerce software zoals Woocommerce of Shopify. Dit biedt bijvoorbeeld e-boekhouden.nl wel en bespaart veel tijd. Daarnaast ontbreekt in mijn opinie ook de voorraadadministratie. Het toevoegen van deze functionaliteiten zouden het helemaal een compleet pakket maken.

Prijzen

In mijn opinie is de boekhoudsoftware uitermate vriendelijk geprijsd. Voor een bedrag van slechts 10 euro per maand, heb je toegang tot alle functionaliteiten. 

Als je alleen op zoek bent naar software om facturen te maken, dan kan je de software zelfs geheel gratis gebruiken.  Je kunt dan zelfs facturen in een eigen lay out aanmaken en deze per e-mail versturen. 

TIP: Als je per jaar betaalt, dan betaal je voor een geheel jaar slechts een bedrag van 100€. 

Digi logo
 • Slechts 10€ per maand
 • Hulp bij overstappen
 • Uitgebreid boekoudprogramma
 • Waardering van 9.8

Mijn opinie

In mijn opinie is deze boekhoudsoftware uitermate geschikt voor zzp‘ers die niet actief zijn binnen de e commerce. Voor bijvoorbeeld een timmerman, consultant of schilder kan ik deze boekhoudsoftware zeker aanraden. Je hebt dan alles wat je nodig hebt, voor een klein bedrag per maand.

Het ontbrekenen van de koppeling met ecoomerce software en het niet voorhanden zijn van een voorraad module, maakt de boekhoudsoftware in mijn opinie iets minder geschikt voor bedrijven actief in de retail of de e-commerce. Daartegenover staat wel dat de software erg scherp geprijsd is.

Ervaringen van gebruikers

Op appwiki zijn bijna 1200 reviews terug te vinden. De gemiddelde beoordeling van 9,8 is extreem hoog te noemen. Woorden en beoordelingen die eruit springen zijn ondere andere:

“werkt goed makkelijk en snel”, “goed, makkelijk snel en duidelijk”, “programma werkt goed en makkelijk”, “bij een vraag helpen de vriendelijke medewerkers”.