Boekhoudprogramma gratis

Je begint een onderneming of als zzp`er  en dan moet je natuurlijk op de kosten letten. Een onderneming opzetten kost toch al meer dan genoeg. Dan zou het toch mooi meegenomen zijn indien je jouw boekhoudprogramma gratis kan krijgen. Dat klinkt op zich te mooi om waar te zijn, maar toch zijn er mogelijkheden. Vooral startende ondernemers kunnen hiervan profiteren!

15 maanden gratis boekhouden

E boekhouden.nl biedt bijvoorbeeld hun boekhoudprogramma aar liefst de eerste 15 maanden gratis! Je bent een starter als je jouw onderneming minder dan de 15 maanden geleden bent begonnen.

Ben je geen starter, dan kan je ook het boekhoudprogramma gratis gebruiken voor de eerste 14 dagen. Op deze manier kan je een goede indruk krijgen wat het boekhoudpakket allemaal voor jou kan bieden.

Overzicht boekhoudprogramma gratis periodes

Om mensen te overtuigen van de kwaliteit van de verschillende boekhoudprogramma`s, bieden veel pakketten een gratis proefperiode aan. Op dit moment zijn de volgende aanbiedingen actief. Wij hebben deze op een rijtje gezet:

Alle proefperiodes zijn geheel vrijblijvend. Je hoeft alleen een gratis account aan te maken en je kan aan de slag. Is het niet wat je zoekt, dan zit je er dus niet aan vast. Ga je beginnen met een proefperiode, zorg er dan voor dat je de tijd neemt om het programma ook goed uit te testen en dat je in ieder geval zeker stelt dat het voldoet aan jouw wensen.

Alle bovengenoemde boekhoudpakketten maken gebruik van online boekhouden. Je hoeft dus geen software lokaal op jouw laptop of computer te installeren. Daarnaast kan je via het internet overal je data bekijken. Of natuurlijk gewoon via de app die bij deze pakketten hoort.

Gratis boekhoudprogramma`s

Geheel gratis boekhoudprogramma`s bestaan ook. Zo heeft Rompslomp een geheel gratis versie. Echter kan je hier alleen facturen en offertes mee maken en bijvoorbeeld geen winst en verliesrekening opstellen. Hier kom je dus niet zo ver mee. Echter voor 15€ per maand heb je de Rompslomp pro, waar je echt bijna alles mee kunt.

Dit zie je vaak terug bij gratis programma`s. De mogelijkheden zijn zeer beperkt. Na verloop van tijd ga je dan toch beseffen dat het niet echt iets is waarmee je jouw boekhouding goed kan doen. Gratis boekhouden wordt dan eigenlijk gewoon duur, omdat je er veel tijd mee gaat verliezen. Ook omdat er dan weinig tot geen support aanwezig is.

Een andere mogelijkheid is om te gaan boekhouden in excel. Dit is zeker mogelijk voor zzp'ers of iemand met een kleine onderneming. Echter gezien de prijzen die je betaald voor de online boekhoudpakketten, is het mijn inziens niet waard om veel tijd te stoppen om een excel sheet op te zetten.

Daarnaast blijft excel foutgevoelig en kost het je gewoonweg meer tijd. Waar je bijvoorbeeld vanuit een online boekhoudpakket automatisch jouw BTW aangifte kan versturen, moet je deze met excel nog handmatig opstellen.

En ook bijvoorbeeld het scannen van facturen en het automatisch laden van bankafschriften bespaart je gewoon ontzettend veel tijd. En dat voor een paar euro per maand en daardoor ook uitstekend geschikt als boekhoudprogramma`s voor zzp`ers.

Geen boekhouder meer nodig

Er wordt bijna standaard ook nog een gratis boekhoudcursus aangeboden. En daar hoef je niet extra voor te betalen, dat zit gewoon bij de prijs inbegrepen. Als je kijkt wat je anders voor een boekhoudcursus kwijt bent, dan is dat toch zeker een hele mooie bonus.

Als kleine ondernemer of zzp`er is een boekhouding helemaal niet ingewikkeld. Na het volgen van de gratis aangeboden boekhoudcursus zal je merken dat je echt heel veel zelf kunt. Een boekhouder is mijn inziens dan ook veelal overbodig.

Wel is de nodige discipline vereist. Een boekhouding moet je gewoon regelmatig bijhouden. Het liefst gewoon elke week even een paar uur ervoor uittrekken. En als je die routine eenmaal hebt, dan zal je vanzelf merken dat het je steeds minder tijd en moeite gaat kosten.

Boekhouden doe je voor jezelf

De boekhouding bijhouden is iets wat je niet als verplichting dient te zien. Je doet het in eerste instantie voor jezelf, om zodoende inzicht te krijgen in de cijfers van jouw onderneming.

Edwin is zeer ervaren op het gebied van boekhouden. Als CFO voor verschillende internationale bedrijven is hij een expert op het gebied van boekhouden, boekhoudprogramma`s en belastingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *