Boekhouder in Zuid-Holland

Het belang van een goede boekhouder is enorm groot. Ondernemers onderschatten dit vaak. Zolang de btw-aangifte en andere verplichte zaken maar op tijd worden verzorgd, dan zijn zij al tevreden. Helaas mis je dan de toegevoegde waarde van een goede boekhouder. Hoe kies je nu voor een goede boekhouder in Zuid-Holland?

Boekhouder in de buurt

Ben je een ondernemer in Zuid-Holland, dan heb je verschillende keuzes. Je kunt dan op zoek gaan naar een boekhouder in Zuid-Holland, zodat de boekhouder zich bij jou in de buurt bevindt. Of kiezen voor een remote boekhouder uit een andere provincie. 

Een boekhouder in de buurt biedt voordelen. Je kunt dan eenvoudig fysieke afspraken inplannen. Keuze is er genoeg. Zo is een boekhouder in Den Haag vinden geen enkel probleem.

Je kunt ook kiezen voor een boekhouder die zich niet bij jou in de buurt bevindt. Dan zal de boekhouding remote voor jou worden verzorgd.

Persoonlijk hecht ik echter waarde aan een regelmatige afspraak met een boekhouder. Op die manier kun je de cijfers bespreken, vragen om advies en vragen stellen. Vanuit dat oogpunt biedt een boekhouder in Den Haag voordelen, wanneer jij je als ondernemer in die regio bevindt.

Het belang van een goed advies

In mijn opinie is een boekhouder eigenlijk de persoon die het meeste over een onderneming weet. Deze persoon ziet alle cijfers en weet dus precies hoeveel geld er binnenkomt, welke producten of diensten het meeste opleveren en waar het geld aan wordt uitgegeven.

Kwaliteit dient voorop te staan

Goede boekhouders kunnen zich onderscheiden door het geven van goede adviezen. Dit zou zowel gevraagd als ongevraagd dienen te gebeuren. Wanneer je iets ziet wat beter zou kunnen, dan dien je dit als boekhouder te signaleren en te rapporteren naar de juiste personen. Je dient bij het kiezen van een boekhouder de afweging te maken tussen prijs en kwaliteit. Persoonlijk ben ik er echter van overtuigd, dat kwaliteit altijd voorop dient te staan.

Ook al dien je iets extra`s te betalen, dit verdien je weer terug door goede advisering.

De fiscale regels in Nederland bieden vaak meer mogelijkheden dan dat ondernemers zich beseffen. Daarnaast kan ook het plannen van bepaalde uitgaven, fiscaal gezien voordelen opleveren. In een financieel goed jaar, kan het interessant zijn om extra te investeren in bijvoorbeeld marketing.

Kwaliteit boekhouder in Den Haag

Op die manier bereid je jezelf voor op de komende jaren en heb je voldoende winst om deze kosten fiscaal af te trekken.

Een voorbeeld van een slechte fiscale keuze

Advisering op het gebied van belastingen is extreem belangrijk. Zo sprak ik onlangs iemand, die werkzaam is voor een stichting die met name gericht is op het verhuur van huizen. 

Deze huizen worden fiscaal gezien, lineair afgeschreven. Hierdoor ontstaat er een enorme stille reserve. Op het moment dat er een huis wordt verkocht, dan ontstaat er een enorme winst. 

Door het progressieve tarief van de vennootschapsbelasting, is dit echter erg nadelig. Het lage tarief voor de vennootschapsbelasting in 2022 bedraagt 15%. Het hoge tarief is 25,8%. Winsten boven de 395.000€ worden in 2022 belast tegen het hoge tarief. 

Op basis van de normale bedrijfsvoering zou de winst nooit boven de 395.000€ uitkomen. 

Door het gehanteerde stelsel van lineaire afschrijving, is er door de verkoop van een aantal panden, echter sprake van een winst, die wel boven dit bedrag uitkomt. Dit kost dus 10,8% aan extra belasting van, hetgeen niet noodzakelijk was geweest.

Meedenken met een ondernemer

Bovenstaande geeft het belang aan, van een goede boekhouder maar ook een goed advies op het gebied van belastingen. Het werken met een boekhoudkantoor met ook belastingadviseurs in dienst, heeft dan ook sterk mijn voorkeur. 

Als je op zoek bent naar een boekhouder in Den Haag, dan is Mikaplus een dergelijk kantoor. Doordat Mikaplus zowel administraties kan bijhouden maar ook belastingadvies verzorgt, voorkom je fouten zoals bovenstaand beschreven. 

Selecteren van een goede boekhouder

Voordat je daadwerkelijk een keuze gaat maken voor een boekhouder in Zuid-Holland, dien je ervoor te zorgen, dat je goed onderzoek doet naar de persoon of het kantoor van jouw keuze. 

Ik zou altijd een persoonlijke afspraak inplannen, om op die manier kennis te maken. Naast de kwaliteit van de werkzaamheden, is het namelijk ook van belang dat je goed overweg kunt met de persoon die je de boekhouding wilt laten verzorgen. Daarnaast krijg je dan ook een beter gevoel van de expertise die iemand bezit. 

Meerdere offertes aanvragen

Goed ondernemerschap vraagt daarnaast, dat je altijd meerdere offertes aanvraagt, zodat je deze kunt vergelijken. Boekhouders in Zuid-Holland en ook boekhouders in Den Haag zijn er voldoende, dus je kunt ook eenvoudig meerdere offertes aanvragen. Wanneer je een offerte gaat aanvragen, dien je wel altijd goed te specificeren wat je verwacht. 

Welke werkzaamheden dienen er te worden uitgevoerd? Dient bijvoorbeeld ook de aangifte inkomstenbelasting te worden verzorgd en wat zijn de volumes met betrekking tot inkomende en uitgaande facturen. Alleen dan zal je offertes ontvangen, die een juist beeld geven van de kosten die je kunt verwachten. 

Door de werkzaamheden inzichtelijk te maken,  kun je dan ook beter de administratiekantoren of boekhouders selecteren, van wie je een offerte wilt ontvangen. Wanneer je ook op zoek bent naar belastingadvies, dan zou je kunnen denken aan het eerder genoemde Mikaplus.

Edwin is zeer ervaren op het gebied van boekhouden. Als CFO voor verschillende internationale bedrijven is hij een expert op het gebied van boekhouden, boekhoudprogramma`s en belastingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *