Boekhouden online is de nieuwe boekhoudstandaard. De tijd dat je een software pakket moest aanschaffen en deze lokaal op een computer of laptop diende te installeren is toch echt voorbij. Of je het nu hebt over ZZP`ers, MKB`ers of eenmanszaken, boekhouden online is de manier van boekhouden.

Boekhouden online vergelijken

Waarom is online boekhouden zo populair?

Er zijn tal van redenen waarom steeds meer ondernemers voor boekhouden online kiezen. Wij hebben de belangrijkste voordelen op een rij gezet.

1.Efficiënt en eenvoudig boekhouden

Boekhouden online is gericht op eenvoud. Elke ondernemer wil zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan zijn boekhouding. Een voorwaarde hiervoor is software die eenvoudig in gebruik is. Dat is hetgeen je krijgt met boekhouden online. 

Zo bespaar je tijd op dagelijkse boekhoudkundige werkzaamheden door processen die geautomatiseerd zijn. Maak je een factuur, dan wordt deze automatisch in de boekhouding verwerkt. Hierdoor heb je dan ook weer direct inzicht in de actuele financiële situatie. Zelfs een eenvoudig online boekhoudpakket biedt deze voordelen.

Overzicht populaire en goedkope boekhoudprogramma`s

Vanaf 9,95€ per maand snel en eenvoudig boekhouden. 

 • Een hoge score van 4.8 op Trustpilot
 • Direct vanuit het programma de BTW-aangifte versturen
 • Facturen maken en direct in de boekhouding verwerken
 • Professionele en vriendelijke helpdesk

Een uitgebreid boekhoudprogramma voor 15€ per maand

 • Meer dan 100.000 gebruikers
 • Automatische webshopkoppeling
 • Product en voorraadadministratie
 • Onbeperkt facturen en offfertes maken

Boekhouden voor 10€ per maand inclusief 2 extra gebruikers. 

 • Met 1 klik de btw aangifte verzorgen
 • Onbeperkt aantal transacties
 • Score van 4.2 op Trustpilot
 • Bonnen scannen met de mobiele app

Voor 18€ per maand boekhouden met veel automatiseringsmogelijkheden. 

 • Scannen en herkennen van facturen
 • Btw-aangifte versturen met 1 klik
 • Score van 4.0 op Trustpilot
 • Samenwerken met een boekhouder

Voor 14,95€ per maand boekhouden met onbeperkt aantal gebruikers. 

 • Ondersteuning bij overstappen
 • Ondersteuning voor vreemde valuta
 • Maak een koppeling met jouw webshop
 • Speciaal voor ZZP en MKB

Goedkoop online boekhouden voor slechts 9,95€ per maand

 • Meer dan 82.000 gebruikers
 • Bonnen en facturen scannen met de app
 • Koppeling met elke webshop mogelijk
 • Ondersteuning door de uitstekende klantenservice

Online boekhouden en project management voor 20€ per maand

 • Een score van 9.8 via Feedback Company
 • Bankkoppeling met elke Nederlandse bank
 • Zeer uitgebreide functionaliteiten
 • Meer dan 500 video`s met uitgebreide uitleg

Het meest uitgebreide boekhoudprogramma voor 39,95€ per maand

 • Gebruikt door meer dan 400.000 ondernemers
 • Uitgebreide boekhoudsoftware voor het MKB
 • Eenvoudig uit te breiden met andere modules
 • Uitgebreid CRM pakket inbegrepen

Boekhouden voor MKB en ZZP voor 10€ per maand

 • Beoordeeld met 7.9 via Feedback Company
 • Met 1 klik de BTW aangifte versturen
 • Direct alles overzichtelijk op het dashboard
 • Maak gebruik van een gecertificeerde Informer adviseur

2. Onderhoud en probleemoplossing wordt uit handen genomen

In het verleden diende je boekhoudsoftware bij jou op de laptop of op de server te installeren. Hierdoor kwam ook automatisch het onderhoud van het softwarepakket bij jou of jouw onderneming te liggen.

Werkt er iets niet, of de nieuwe update zorgt voor problemen, dan moet je dit zelf oplossen. Dus je moet of iemand in dienst hebben die technisch onderlegd is om dit soort problemen voor jou op te lossen, of je moet iemand extern inhuren om dit voor jou op te lossen. En dan hoef ik je niet te vertellen dat dit een kostbare aangelegenheid is. Met uurtarieven van ver boven de 100€ loopt dit snel op.

Met online boekhouden heb je dit probleem niet meer. De software staat op de servers van het bedrijf waarvan jij de licentie hebt afgenomen. Zij zorgen voor het onderhoud. En bovendien zijn ook de echte experts op het gebied van het boekhoudpakket zodat zij eventuele problemen snel kunnen oplossen.

3. Geen aanpassingen of updates van de software nodig

De software is dusdanig ingericht dat het voldoet aan de behoefte van de doelgroep. Daarom hoeven er geen aanpassingen te worden gemaakt wat betreft de software, ook wel customisation genoemd. En dit is een groot voordeel. Bedrijven hebben soms de neiging boekhoudsoftware dermate aan te passen, dat het bijna lijkt op een compleet nieuw softwarepakket. Met alle gevolgen van dien.

Boekhouden online automatische software update

Updates die niet meer werken, fouten in het programma en het inhuren van dure consultants om dit weer op te lossen. Dit is allemaal verleden tijd. 

4. Automatische en frequente back-ups

De aanbieders van online boekhoudsoftware willen natuurlijk niet dat klanten hun data kwijtraken. Daarom worden er automatisch en zeer frequent back-ups gemaakt. Mocht er dus onverhoopt iets misgaan, dan ben je bijna geen data kwijt. 

Maak je daarentegen gebruik van een boekhouding in Excel, dan dien je hier zelf systematisch voor te zorgen. En iedereen weet hoe het gaat. Het maken van een back-up wordt vaak uitgesteld, vaak totdat het te laat is. Vergeet hierbij ook niet dat MKB`ers steeds vaker slachtoffer van hackers worden.

5. Je zit niet jarenlang vast aan dezelfde boekhoudsoftware

Wanneer je een boekhoudprogramma aanschaft, waarvoor je veel geld betaald, dan is het niet zo gemakkelijk om over te stappen naar andere software.

Bij een online boekhoudprogramma heb je dit probleem niet. Je betaalt een bedrag per maand en de meeste pakketten kan je zelfs maandelijks opzeggen.

Flexibel opzeggen

Dat neemt niet weg dat er wel het nodige bij komt kijken om over te stappen naar een ander boekhoudprogramma. Het is dus niet de bedoeling om regelmatig van aanbieder te wisselen. In de praktijk zal je, wanneer je het goede boekhoudprogramma hebt gevonden, dit jarenlang blijven gebruiken. Boekhoudprogramma`s vergelijken alvorens een keuze te maken is en blijft dan ook raadzaam.

6. Ondersteuning van een professionele helpdesk

Alle gerenommeerde aanbieders hebben een telefonische helpdesk waar je terecht kunt met vragen. En sommige aanbieders hebben zelfs een helpdesk waar je met boekhoudtechnische vragen terecht kunt. En dat is toch wel een hele grote extra. 

Bij bijvoorbeeld de grootste speler op ERP gebied, SAP, kan je echt niet terecht met jouw boekhoudkundige vragen. Dit ondanks dat de aanschaf en implementatie van een dergelijk boekhoudpakket snel in de honderdduizenden euro`s loopt.

7. Eenvoudig in gebruik

Boekhouden online richt zich op brede doelgroepen. Een belangrijke doelgroep zijn echter de ZZP'ers, eenmanszaken en MKB.

Omdat dit soort ondernemingen veelal geen fulltime boekhouder in dienst hebben, wordt het zo eenvoudig mogelijk gehouden.

Boekhouden online gebruiksgemak

Maar vat dit niet verkeerd op. Dit houdt absoluut niet in dat de online boekhoudprogramma`s beperkt zijn en weinig functionaliteit bieden

Integendeel. Ik ben zelf uitermate positief verrast wat betreft de functionaliteit die geboden wordt, zoals bijvoorbeeld een urenregistratie

8. Lage kosten

De kosten van boekhouden online zijn erg laag. Veel lager dan dat je zou denken. Boekhouden online is al mogelijk voor een bedrag vanaf 9,95€ per maand. Voor maximaal 10€ per maand heb je al de keuze uit de volgende, in onze opinie goede, boekhoudprogramma`s:

Als je dit vergelijkt met wat een boekhouder kost, dan zijn dit zeer schappelijke prijzen. Startende ondernemers zijn nog minder kwijt, omdat zij zonder uitzondering altijd een hoge korting ontvangen. Bij e-boekhouden.nl loopt dit zelfs op tot 15 maanden geheel gratis boekhouden.

Met hetgeen een online boekhoudpakket biedt aan voordelen, heb je deze kosten binnen no time weer terugverdiend. Zeker als je bekijkt wat je doorgaans aan een boekhouder kwijt bent.

9. Boekhouden in de cloud maakt je data toegankelijk waar je ook bent

Wanneer je gebruik maakt van boekhouden online, waarbij jouw boekhouding wordt opgeslagen in de cloud, kan je overal jouw data inzien.

Heb je een afspraak met een klant en wil je even de laatste facturen bekijken? Geen probleem.

Veilige data opslag

Ben je op een beurs en een klant wil direct bestellen, dan kan je ter plekke de voorraad bekijken. Of ben je op vakantie en wil je toch even de omzet bekijken, ook geen probleem!

10. Eenvoudig toegang voor een boekhouder

Heb je een boekhouder, dan kan deze ook gemakkelijker zijn werk doen. Hij of zij hoeft niet bij jou op locatie te komen. De boekhouding kan gewoon op afstand worden bijgewerkt.

Hierdoor kan voor jou ook eenvoudig de btw aangifte op afstand worden verzorgd. Dat bespaart toch weer reistijd van de boekhouder, wat normaal gesproken in rekening wordt gebracht.

11. Geen risico; gratis proefperiode!

Bijna alle aanbieders bieden wel een gratis proefperiode aan. In deze proefperiode kan je de software uitproberen om te bekijken of het voldoet aan jouw eisen. Is dit niet het geval, dan kun je eenvoudig overstappen naar andere online boekhoudsoftware.

Is boekhouden online veilig?

Met de hedendaagse regelgeving. is data privacy en databeveiliging voor elke onderneming belangrijk. 

Boekhouden draait om vertrouwelijke data en gegevens. Databeveiliging is voor een aanbieder van boekhoudsoftware dan ook een absolute prioriteit.

Data beveiliging

Je kan er daardoor vanuit gaan dat de beveiliging door bedrijven die zich toeleggen op boekhouden online, van het allerhoogste niveau is. 

Welk programma voor online boekhouden kiezen?

Persoonlijke voorkeur speelt hier een grote rol. Zelf maken wij  bijvoorbeeld gebruik van eboekhouden. Wij zijn niet de enige die tevreden zijn over deze boekhoudsoftware, gezien de score van maar liefst 9,3 op Trustpilot. In onze opinie is dit een dan ook een goede en veilige keuze.

Heb je vragen of wil je meer informatie, dan kan je ons altijd een e-mail sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *