Een boekhoudprogramma met meer dan 65000 gebruikers. Dat is Acumulus. Wij hebben nader bekeken waarom dit programma door zoveel ondernemers gebruikt wordt. Je kunt op deze pagina dan ook alles lezen over dit boekhoudprogramma. Onze conclusie voor het succes is eenvoudig; Voor erg weinig geld krijg je namelijk heel veel. Acumulus is een online boekhoudprogramma. Je hoeft dus niks zelf te installeren. De software staat in de cloud en ook jouw gegevens worden daar veilig opgeslagen.

Voor wie is Acumulus geschikt?

Het is een relatief eenvoudig programma in gebruik. Dit maakt het uitermate geschikt voor eenmanszaken, zzp`ers en ook voor de MKB`er. De gebruiksvriendelijkheid is direct een van de grote pluspunten van dit boekhoudprogramma. Daarom is het ook eenvoudig te gebruiken door niet boekhouders. Ingewikkelde termen zal je niet tegenkomen in dit programma.

Hoeveel kost deze software

De prijs van 9,95€ per maand is meer dan uitstekend te noemen. Voor dit bedrag kan je eenvoudig je gehele boekhouding bijhouden. 

De btw-aangifte makkelijk gemaakt

Dit btw-aangifte is prima verzorgd. Met dit programma kan je snel en eenvoudig de btw-aangifte opstellen. En dit blijft toch voor de meeste ondernemers een van de minst favoriete bezigheden. Door de overzichtelijkheid van het programma wordt dat echter een stuk eenvoudiger.

Prive boekingen

Dit is echt een toegevoegde waarde van deze boekhoudsoftware. Je kunt bij het inboeken van facturen direct het onderscheid maken tussen privé gebruik en zakelijk gebruik. Dit is erg handig voor zowel de btw aangifte als wel de inkomstenbelasting aangifte. Dit is iets wat je niet in elk boekhoudpakket zo gemakkelijk kunt boeken. 

Overzichtelijke en informatieve schermen

Een ander kenmerk is het openingsscherm van Acumulus. Dit is opgezet als een dashboard. Op dit dashboard krijg je direct een overzicht van de openstaande facturen van zowel de  debiteuren en crediteuren. Ook kan je direct jouw banksaldo zien. Dan dien je er natuurlijk wel voor te zorgen dat je boekhouding tijdig hebt bijgewerkt. Dat kan het boekhoudprogramma niet voor jou doen. 

De pluspunten van Acumulus

De pluspunten liggen zowel op het gebied van eenvoudig  boekhouden en de wetgeving. De wet- en regelgeving wordt zeer nauw nageleefd. Je weet dus zeker dat je altijd voldoet aan de huidige regels. De voordelen op een rij:

Het eenvoudig werken met verschillende btw- tarieven zowel voor buiten de EU als wel binnen de EU. 

Je kunt eenvoudig een overzicht uitdraaien dat je kan gebruiken voor de inkomstenbelastingaangifte. Dit kan niet bij ieder boekhoudprogramma en is een groot pluspunt.

Een nieuwe factuur is snel gemaakt. Je kunt niet alleen een factuur aanmaken en deze direct per e-mail versturen, je kunt deze ook voorzien van een ideal link. Dit zorgt ervoor dat facturen sneller worden betaald. 

Aftrekposten kunnen automatisch worden berekend. Hierdoor is het een van de beste programma`s op het gebied van de aansluiting tussen privé en zakelijk. Zeker voor de ZZP`er is dit een ontzettend groot pluspunt. 

Een ontzettend groot aantal koppelingen met andere software. Je kunt een koppeling maken met een webshop, bijna elke bank in Nederland en betaalproviders zoals Paypal en Mollie, facturatieprogramma`s en ga zo maar door.

Je kan het online boekhouden eenvoudig uitbreiden met de sepa incasso module. Op die manier kan je eenvoudig en snel jouw  incasso`s naar de bank versturen.

Je kan ook voorgaande boekjaren alsnog invoeren. Zo kan je de gegevens van vorig jaar overnemen in Acumulus en kan je zelfs teruggaan tot het jaar 2000.

De minpunten van dit boekhoudprogramma

Er is een echt minpunt. Er is namelijk  niet de mogelijkheid om facturen of bonnetjes te scannen. Wel is er een digitaal archief waar je jouw documenten in kunt opslaan. In vergelijking met andere boekhoudprogramma`s is het jammer dat deze functionaliteit ontbreekt.

Wat je veel bij online boekhoudprogramma`s in dezelfde prijscategorie ziet, is dat je alleen in EURO`s kan werken. Dit is bij Acumulus ook het geval. Voor de meeste kleine ondernemers zal dit echter geen probleem zijn. 

Trainingen op locatie

Er worden regelmatig trainingssessies georganiseerd. Deze bijeenkomsten zijn voornamelijk in de avond. In 3 uur tijd wordt je het hele programma uitgelegd. Een sessie bijwonen kost 29,50€, hetgeen zeer redelijk is. Een fysieke training werkt mijn inziens toch net iets beter dan een puur online training. Zo kan je bijvoorbeeld direct jouw vragen stellen, of om extra uitleg vragen over een bepaald onderwerp.

Onze conclusie

Het is op het eerste gezicht een simpel boekhoudprogramma. Je kunt er echter heel veel mee. Op het gebied van de mogelijkheid tot verschillende koppelingen met andere software programma`s en de ondersteuning bij de aangifte inkomstenbelasting is Acumulus echt een uitblinker. De mogelijkheid om bonnetjes en facturen in te scannen met behulp van een app zou het programma helemaal af maken. Ga je boekhoudprogramma`s vergelijken, dan zouden wij adviseren Acumulus zeker mee te nemen in jouw selectie. 

Het gebruik van Acumulus is mede gezien de prijs van 9,95€ in onze opinie echt een aanrader.

Probeer 30 dagen gratis

Eenvoudig en goed de boekhouding bijhouden.